Pikkuhuone ennen remonttia

24.2.2017

Punainen tapetti, tummanruskea laminaatti ja paneloitu katto.
Revimme muovimateriaalit, kipsilevyt ja lasikuituvillat pois, ja tilalle vaihdoimme puuta, huokolevyä ja ekovillaa. Lopputuloksena vaalea tapetti, puulattia ja lautakatto.


Alempaa remonttikuvaa katsellessa kaipailen noita hirsiä, jotka jouduimme jättämään piiloon.
Pikkuhuone on vanhan hirsikehikon ulkopuolella, joten hirttä olisi ollut mahdollista saada esille vain yhdelle seinälle. Tällä seinällä oli kuitenkin jo oviaukko ja sähkökaappi piuhoineen, jotka olisivat tarvinneet jotain koteloa ympärilleen. Seinästä olisi tullut aikamoinen tilkkutäkki koteloineen, joten lopulta paras ratkaisu oli tapetoida koko huone.

Vastaavia tilanteita on tullut vastaan muissakin huoneissa. Seinälle mihin olisi ollut järkevä hirttä jättää näkyviin ei se syystä tai toisesta ole onnistunutkaan. Esimerkiksi olohuoneen päätyseinä olisi ollut oiva hirsiseinänä, mutta purkaessa seinältä löytyikin vanha ulko-oven paikka. Tai tuvan ja olohuoneen välinen seinä olisi ollut myös hyvä vaihtoehto, mutta hirret puuttuivatkin puolikkaalta seinältä.


Sen olemme matkan varrella oppineet, että vanhaa taloa remontoidessa suunnitelmat elävät jatkuvasti. Monesti purkaessa paljastuu jotain hyvää tai huonoa, joka pistää suunnan taas uusiksi. Nykyään uuden huoneen kimppuun lähdetäänkin pelkällä hahmotelmalla, ja lopulliset suunnitelmat tehdään vasta purkutöiden jälkeen.


Lähetä kommentti