Puolukkaskonssit

4.2.2017

Viikonlopun kunniaksi aamupalapöytään piti saada jotain herkkua.
Jääkaapin aineksista pyöräytin makeat skonssit, joihin puolukat toivat kivaa kirpakkuutta.




Puolukkaskonssit

 3,5dl vehnäjauhoja
4rkl sokeria
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2rkl voita
150g turkkilaista jogurttia
3rkl maitoa
2dl puolukoita 

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. 
Nypi kylmä voi joukkoon. 
Lisää jogurtti ja maito.
Sekoita mahdollisimman vähän.
Lisää puolukat ja pyöräytä taikina palloksi.
Painele leivinpaperille pyöreäksi 2cm paksuksi levyksi.
Leikkaa 8 osaan ja siirrä paloja hieman, jotta mahtuvat kohoamaan.
Paista 200 asteessa n.20min.
Tupsauta valmiiden skonssien päälle tomusokeria.

Halkaise hieman lämmin skonssi kahtia ja sipaise pintaan voita.
 Ei voisi aamu paremmin alkaa!



























Lähetä kommentti