Puhtaat pellavalakanat pikkuhuoneessa

2.7.2017

Pyykkipäivänä heitin puhtaat pellavalakanat pikkuhuoneen sängylle odottamaan yläkertaan siirtämistä.
Tämä vierashuoneen sänky on yleensä pedattu päiväpeitoin ja vaihteeksi sänky näytti aika kivalle näin rennosti pedattuna.


Rakastan pellavalakanoita ja ylipäätänsä pellavaa kodintekstiileissä.
Kesäisin pellavat saavat kuivua ulkona tuulessa ihan vain niihin tarttuvan tuoksun vuoksi, mutta muina aikoina ne kulkevat kuivurin kautta. Kuivausrumpu kun antaa pellavalle ihanan kuohkean tunnun ja pehmeän ryppyisen ilmeen.

Meillä on käytössä neljä settiä pellavalakanoita ja täytyy myöntää, että vieläkin himoitsisin lisää. Onneksi säilytystilan puute vähän toppuuttelee tätä himoa.
Kodintekstiileissä pellava on heikko kohtani ja hyvän alennuksen tullessa vastaan kotiin mahtuu aina yksi tyynyliina tai keittiöpyyhe lisää. Ja tämän kertaisen pyykkipäivän jäljiltä saattaapi olla, että puuvillaiset vieraslakanat vaihtuvat pikkuhiljaa pellavaisiin, kunhan vain vastaan tulee ohittamattoman hyvä tarjous.


Tekstiilien lisäksi pikkuhuoneessa on vaihtunut järjestyskin sitten viime näkemän. Vaihdoin sängyn toiselle seinustalle ja pikkupöytä mahtui sopivasti kapeamman ikkunan eteen.


En voi olla mainitsematta vielä juhannusruusuja, jotka kukkivat aivan valtoimenaan. Aiempina vuosina en ole raaskinut napata kuin pienen oksan, mutta tänä vuonna ruusuja riittää useaan maljakkoon. Ja en heti keksi kesäisempää tuoksua kuin tällä hetkellä pikkuhuoneessa leijuva puhtaan pyykin ja ruusun tuoksu.



Nautitaan kesän tuoksuista!


Lähetä kommentti