Ajatukset syksyssä ja marjasadossa

25.8.2017

Syksyn sävyt hiipivät pihalle ja viime viikonloppuna taidettiin hyvästellä tämän vuoden viimeiset kesämekkokelit.
Syksy on tulossa - sen tuntee aamuisin nenänpäässä ja iltaisin varpaissa. Vielä en olisi ollut valmis näihin pimeneviin iltoihin ja viileisiin aamuihin, mutta yritetään pitää mieli syksyn parhaissa puolissa - luonnon väreissä ja pihan askareissa.


Loppukesän ja alkavan syksyn puuhia on myös pakastimen täyttäminen talven varalle.
Mustikoita ja mansikoita meillä tykätään syödään pitkin vuotta, joten niitä onkin varattu riittävästi.
Pihasta löytyy komeat punaherukkapensaat, mutta tuota kirpeää marjaa ei meillä kulu samassa suhteessa kuin satoa saadaan. Ja edellisvuoden punaherukoita löytyy vielä pakastimesta, joten tänä vuonna pensaista kerättiin marjoja vain suoraan suuhun.
Tulevaisuudessa kun pihalle istutetaan vielä mustaherukka- ja vadelmapensaat, niin aika kattavasti saadaan marjoja pakastimeen, jos vain satoa tulee.

Kesän marjat kun on saatu pakkaseen niin seuraavaksi odotellaan syksyn omenasatoa. Tiedossa on ainakin hillojen ja soseiden keittelyä, ja lohkoja pakastan varmasti akuutin omenapiirakkahimon varalle.

 

Lämpötilojen puolesta hieman hailakaksi jääneen kesän jälkeen olisi ihana päästä nauttimaan kuivasta ja värikylläisestä syksystä. Toivonkin, että luonto pukee ylleen voimakkaan väriset vaatteet joista imeä rutkasti voimaa talven varalle.


Tänään ulkolämpötila näyttää 8 astetta, joten talon lämmitys puuhiinkin päästään pian!


Lähetä kommentti