Keittiö mietteitä

13.10.2017

Sataa, sataa, sataa... Ei ole tarvinnut säätiedotuksia kastella kun parin viikon ajan on saatu vettä enemmän tai vähemmän. Tänään sade on onneksi tauonnut ainakin hetkeksi ja jos vihdoin päästäisiin poikien kanssa haravointi puuhiin.
Mutta ei säästä sen enempää vaan tänään kuvia meidän keittiön nurkasta, joka ei taida olla täällä blogissa vielä kunnolla näkynytkään.



Tässä keittiön nurkassa pidän erityisesti tuosta uunikompleksista. Miehen isä sen meille muurasi, ja siitä tuli kyllä oikein toimiva ja ihanan jyhkeä. 

Uunin viereen jätettiin polttopuille omat kolot jossa ne lämpiävät sopivasti ja ovat lämmityspuuhissa helposti käden ulottuvilla. Ja jotta puita ei tarvitsisi päivittäin hakea ulkopinosta, hyödynnettin viimeinen nurkka (tuo tumma osio) jättämällä kannen alle tyhjä tila johon polttopuita saa varastoitua useammaksi päiväksi kerrallaan.

Molemmat pidämme kaasuliedellä kokkailusta ja se oli ehdottomasti listalla keittiötä suunnitellessa. Kaasupullo sai oman tilan tuohon uunin vasemmalle puolelle, ja pyöreän pullon ansiosta kompleksista sai kulman tehtyä noin viistosti, jolloin kapealle kulkureitille jäi hieman enemmän tilaa. Ja on se kulma aika kivan näköinenkin noin vinottaisilla tiilillä tehtynä ja leveillä jalkalistoilla reunustettuna (näkyy hyvin viimeisessä kuvassa).


Talon tämä(kin) nurkka siis uudistettiin remontissa täysin, paitsi muurattu hella sai jäädä paikoilleen. 
Hella on talon ainoa tulipesä ja oli muurattuna jo meidän tänne muuttaessa. Itse olisimme varmasti laittaneet tilalle kunnon takan, vaikka kaakeliuunin tapaisen, mutta kyllä tuollakin on opittu jo saamaan talo lämpimäksi. Puita pitää vain muistaa lisäillä illan mittaan, koska pieneen tulipesään ei mahdu kovin montaa klapia kerrallaan. 
Tämä on toisinaan vähän haastavaa tällaisille sohvalla nuokkujille. Ei ole nimittäin jäänyt vain yhteen kertaan kun pakkasyönä on viritetty tulet uudelleen, koska uni on vienyt kesken elokuvan ja tulet päässeet sammumaan. No mutta näistä on opittu matkan varrella, ja nykyään osataan jo lämmittää tehokkaasti - jos vaan siis pysytään hereillä.



Vaikka viimeistelyjä on vielä tekemättä (älkää kysykö miksei hellan päällä oleva ilmastointiputki ole vielä saanut kantta), niin on tässä nurkassa jo kokkailtu ahkerasti nämä vuodet. 
Vielä kun saisi vetäistyä liesituulettimen huuvaan pintamaalin sekä sen puureunukset paikoilleen ja aina ne listatkin jäävät puuttumaan. Ja mietinnässä on ollut, että pitäisiköhän tuo kaasulieden takainen seinä vielä tapetoida olohuoneesta yli jääneillä tapeteilla? Tapetti toisi ehkä pehmeyttä näiden jyhkeiden rakenteiden rinnalle.


Ihanaa perjantaipäivää sinulle ja viikonloppuna tulossa sitten sitä lupailtua arvontaa!


6 kommenttia

  1. Voi että miten kaunis keittiö teillä on ja ihana tunnelma <3
    Mistähän mahtaa olla tuo keittiön matto? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Keittiön matto on Artwood merkkinen ja ostin muutama vuosi sitten Stockan alemyynneistä, oli hyvä löytö ;)

      Poista
  2. Kaunista! Ihana tuo kaasuliesi, itse en varmaan uskaltaisi kyllä edes käyttää. :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Kaasuliedessä parasta on sen lämmönsäätelyn nopeus, siksi tuohon aikoinaan ihastuin. Ja onneksi kaasuliesissä on automaattinen katkaisu - jos liekki sammuu niin kaasun tulo loppuu. Muuten olisikin vähän turhan jännittävää kokkailua ;)

      Poista
  3. Teillä todella on kaunis ja persoonallinen keittiö kaikkine yksityiskohtineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos, ja mukavaa iltaa sinulle! Sukhimatot ovat todella kauniita :)

      Poista