Pannunaluset aamupalapöydässä

20.1.2018

Tammikuu on lähtenyt hieman tahmeasti liikkeelle - meillä kun sairastellaan nyt jo kolmatta viikkoa. En ollut vielä edellisestäkään taudista toipunut, niin tähän päälle saatiin flunssa koko porukalle.


Mutta huonosti nukutun yön jälkeen päivän saa paremmin käyntiin kun sen aloittaa kynttilän valossa uunipuuroa nauttien. Ja kun pöytään nostetaan painava uunipata tarvitsee se alleen kunnolliset aluset, jotka löytyvät Sukhimattojen valikoimasta.


Sukhi tarkoittaa onnellista, joka minäkin olin kun löysin vihdoin pannunaluset jotka ovat samalla kauniit sekä käytännölliset.
Meillä pidetään usein pöytäliinaa ja lämpimiä patoja pöytään nostaessa haluan, että ne pysyvät sopivalla etäisyydellä pöytäliinasta. Tärkeää on myös riittävän iso pannualunen, jotta ruokaa kauhoessa kiikkerämpikin astia pysyy tukevasti paikoillaan. Minulla oli ilo saada kaksi  Sukhimattojen huopapalloalustaa ja todeta, että nämä pannunaluset täyttävät kaikki toivomani kriteerit.


Meille saapuneet huopapalloaluset ovat mallia Aspru ja kooltaan 15x20cm. Ne ovat 100% villaa ja valmistettu käsityönä Nepalissa. Pannunaluset on tehty samoista huopapalloista kuin huopallomatot, joten ne ovat pöydällä kuin pieniä kauniita mattoja. Parin sentin korkeus pitää padat riittävän kaukana pöytäliinasta ja kaksi pannunalustaa saa hyvin asettumaan erilaisten astioiden alle. Ja ehdoton plussa näille tuotteille on myrkyttömyys, nimittäin ruokapöytään sitä haluaa kattaa mahdollisimman terveellisiä vaihtoehtoja.


Minulle villa on yksi kotimme tärkeistä materiaaleista. Talvisin villaa on sohvilla ja lattioilla sekä tietysti päälle puettuna. Kylminä päivinä vanhassa talossa lattiat tuntuvat helposti viileiltä, joten aikoinaan remontin alussa oli selvää, että laminaatti vaihdetaan lautalattiaan. Jalkojen alla aito puu on selvästi lämpimämpi kuin laminaatti, ja kun puulattialle levittää vielä villamatot ja jalkaan sujauttaa villasukat, niin ei varpaiden tarvitse palella. Tänne eteläänkin on luvattu nyt ensimmäisiä paukkupakkasia, joten villamattojen ja -sukkien kanssa tähän olenkin jo varautunut.


Meillä on villamatot lattioilla suurimman osan vuodesta, ja keittiössä ruokapöydän alla jopa ympäri vuoden. Ensin ajateltuna tämä voi lapsiperheelle tuntua hassulle, mutta meillä villamatot pysyvät kaikista parhaiten puhtaana. Villalle on ominaista lian hylkivyys ja tiivis villamatto ei myöskään helposti ime nesteitä sisuksiinsa. Voin kertoa, että useamman kerran on keittiön villamaton pinnalta pyyhitty maitolasilliset ja kerätty ruoan tähteet pois ilman, että mattoon on jäänyt jälkeäkään. Tietysti tässä pitää olla kohtalaisen nopea, mutta jos jokin tahra on jäänyt on sen saanut pois sappisaippualla.


Sukhimattojen valkoimasta löytyy lattioille mitä ihanampia varpaiden lämmittäjiä tai tiiviimpiä mattoja vaikka sinne keittiöön. Sukhimatot toimii vain verkkokaupan kautta ja kaikki matot valmistetaan tilauksesta. Jälleenmyyjien ja varastojen jäädessä ketjusta pois on lopputilanne win-win, kun käsityöläiset saavat työstään paikallista keskivertopalkkaa 2-3 kertaa suuremman korvauksen ja lopullinen kuluttajahinta pysyy myös edullisempana kuin markkinoiden vastaavissa matoissa.



Kirpeää pakkasviikonloppua ja pidetään varpaat lämpiminä!


* Yhteistyössä Sukhimatot


4 kommenttia

  1. Tsemppiä kovasti sairasteluun, toivottavasti se jää pian historiaan! Kiitos myös aivan ihanasta postauksesta, olen aivan lumoissani näistä kuvista – upeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kovin on sitkeää tautia nyt liikkeellä.
      Ja kiitos ihanista sanoista ja yhteistyöstä, tätä oli ilo toteuttaa!

      Poista
  2. Niin kauniit ja yksinkertaiset. Todella kauniisti olet kattanut :)
    Ihanaa uutta viikkoa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas, ja kiva kun käyt täällä blogissa <3 Ihanaa viikonloppua sinnekin!

      Poista