Rusokirsikan (?) oksia

23.5.2019

Meidän keittiössä leijailee tällä hetkellä makea kukkaistuoksu.


Koriste- ja muut hedelmäpuut ovat tällä viikolla puhjenneet kukkaan puu kerrallaan. Ensimmäisenä kukinnan aloitti kriikunapuu jonka jälkeen perässä ovat seuranneet päärynäpuu ja omenapuut. Tänä vuonna kuitenkin kukinnallaan voiton vei rusokirsikka. Tai en ole ihan täysin varma olenko tunnistanut puun oikein (ei ole siis meidän istuttama), mutta nuo ruusunpunaiset kukat ainakin sopisivat rusokirsikalle. Eli olkoon rusokirsikka ennenkuin toisin todistetaan! 



Aiempina vuosina puu on tehnyt vain muutamia kukkaryppäitä, mutta tänä keväänä se päätti yllättää ja muuttui vaaleanpunaiseksi upealle tuoksuvaksi kukkapilveksi. En kukkapilvestä huolimatta olisi siitä raaskinut katkaista kovin montaa oksaa maljakkoon, mutta kun yksi oksista oli painunut lähelle maan rajaa niin oli se kannattavaa karsia pois. 
Sisälle kiikuttaessa tajusin ettei se ihan pieni oksa ollutkaan ja kukille pitäisi löytää jokin iso astia. Lopulta kukka-astiaksi valikoitui vanha Arabian taikinakulho johon oksat piti saada pystyyn. Laitoin astian pohjalle palan kukkasientä ja teippasin kulhon suulle läpinäkyvällä teipillä harvan ristikon. Oksat sai hyvin tökittyä kukkasieneen ja teippiristikko auttaa oksia pysymään paremmin pystyssä. Alunperin oli siis tarkoituksena ottaa muutama hassu oksa maljakkoon, mutta lopputuloksena onkin tämä korkea hanami-asetelma! ;D




Blogi päivittyy seuraavaksi lauantaina taulujutuilla!
Tavataan siis pian!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?

2 kommenttia

  1. Olen aivan totaalisen ihastunut näihin kuviisi ja kotiinne! Toukokuisin sadeterveisin Tuija

    VastaaPoista