Aattoaamun aamupalakattaus

8.12.2019

Mukavaa sunnuntaipäivää!
Muutama viikonloppu jäljellä ennen joulua ja täällä on tonttuhommat pyörähtänyt käyntiin!


Minulle joulussa parasta on vuodesta toiseen toistuvat perinteet. Vaikka meidän jouluperinteet ovat vielä muodostumassa, ja lasten kasvaessa ne toki vielä muuttuvat, on meille jo ehtinyt vakiintua muutamia tuttuja tapoja - piparin leivontaa, kuusen koristelua ja lahjarumbaa.



Kuusenhaku ja sen koristelu aloittaa meillä joulunvieton. Mies käy kuusimetsällä muutamaa päivää ennen aattoa ja kuusi jätetään kuistille sulamaan yöksi. Seuraavana päivänä haen koristelaatikot vintiltä ja rupeamme poikien kanssa hääräämään kuusen ympärillä. 
Aattoaamuna innokkaita pikkutonttuja odottaa kuusen alla ensimmäiset paketit. Lahjat avataan ensin ja sitten on vuorossa aamupala. 



Ja tuosta aattoaamun aamupalasta meinasin tehdä uuden perinteen. Meillä kun ei paisteta kinkkua, niin uunin voisi aattoyönä hyödyntää riisipuurolle, jonka sitten hyvin hautuneena ja höyryävänä voisi nostaa suoraan aamupalapöytään. Meidän puuliedessä on myös pieni uuniosuus, jossa puuron voisi myös kokeilla valmistaa. Siinä lämpötilan säätely on vain hieman hankalampaa, joten taidan ensin hioa reseptin sähköuunissa ja jättää puulieden seuraaviin jouluihin. 


Millaisia perinteitä teillä on - aattoaamuksi tai muuten?

*

Joko seuraat Hiirkoskea 

2 kommenttia

  1. ❤️Aika samanlaisia perinteitä meilläkin; mies hakee kuusen ja lasten kanssa koristellaan vähän ennen jouluaattoa. Mies valmistaa kinkun, paistelee yön yli uunissa.. ihana tuoksu leviää koko pirttiin. Aattoaamuna kuusen alle on ilmestynyt muutama paketti. Riisipuuroa keitellään ja joululauluja kuunnellaan.. ulkoillaan ja saunotaan. Pukki vierailee illan tullen.🎁 Toki saattavat tilanteen mukaan muuttua, mutta ressitöntä, kiireetöntä, yhdessä oloa kuuluu meidän jouluun. ☺️
    Kauniita kuvia tässä postauksessa!❤️ Tunnelmallista joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi! �� Ihanalta kuulostaa teidän joulu! Monesti se rauha ja rentous syntyy juurikin siitä, kun kaikki tietää mitä päivän aikana tapahtuu! Hyvää joulun odotusta myös sinulle! ✨✨

      Poista