Vielä kerran joulukodista

12.1.2019

Koska blogi on palaillut hissukseen tauolta, ja vaikka aihe alkaa olemaan jo hieman vanha, niin tänään vielä meidän joulukotia. Lastenhuone on täällä jo kuusineen vilahtanutkin, joten tänään sekalainen otanta meidän alakerran tunnelmasta.


Vaikka useimmilla taitaa joulu olla jo pakattuna pois, niin osassa Suomea  joulun tunnelmasta nautitaan vielä huomiseen Nuutinpäivään saakka. 
Meillä on jo kuuset viety ulos ja piparkakkukylä syöty, mutta jotain joulusta on vielä paikoillaan. Osa joulukukista on vielä hyvin voimissaan ja ikkunoissa roikkuu vielä valotähdet. Tähdistä luovun asteittain - valoja en enää niihin sytytä ja otan ne sitten alas kun totaalisesti kyllästyn. Jos nämä ihanan valoisat päivät jatkuvat niin siihen ei kyllä kovin kauaa enää mene.


Mausteinen banaanikakku nousi joulunajan suosikiksi, jota taisin lomien aikana leipoa herkkusuille jopa kolmeen kertaan.
Piparitalo, tai oikeastaan piparikylä, tuli tehtyä ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Piparikylästä olisi kyllä perinteeksi asti, oli sen verran helppoa ja hauskaa tehdä erilaisia talomalleja. Ja pieni tuikku kylän keskellä sytytti ikkunoihin ihanasti valot.


Kynttilöitä tuli poltettua paljon enemmän viime vuoteen verrattuna. Meidän lähes 4-v. Pikkuveli on kasvanut en verran isoksi pojaksi jo, ettei kynttilät herätä enää samanlaista kiinnostusta kuin vielä vuosi sitten. Mutta ainahan se on aitojen kynttilöiden kanssa oltava erityisen varovainen. Lapsiin ei voi sata prosenttisesti näissä asioissa luottaa vaikka kuinka tietäisivät mitä ei saa tehdä (nim.merk. ongin pikkuveljen nenästä superlonpalan kun oli uteliaisuuttaan halunnut kokeilla mahtuisiko se nenään).

Olohuoneeseen vaihtui matto ja joulukuusi pääsi tuttuun nurkkaan. Olohuoneen punaiset tekstiilit miellyttävät vielä joulun jälkeenkin, joten näitä ei ole vielä kiire vaihtaa.


Joko teiltä on kerätty joulu kokonaan pois?
Ja ensi kerralla lupaan, että joulu sanaa ei enää mainita, 
vaan siirrytään muihin aiheisiin! 2 kommenttia

  1. Kaunista! Mistä tuo sohvan kullan sävyinen kuviollinen tyyny on hankittu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tyynynpäällinen on Ellokselta; jos vielä vaan löytyy niin on alessa.

      Poista