Pihan tammet ja niiden terhot

10.10.2016

Meidän pihassa kasvaa kaksi valtavaa tammea. Puut ovat jo herrasmiesiässä, joten syksyisin oksat notkuvat tammenterhoja. Terhojen ilmestyttyä puissa käy kahina, kun orava ja närhet täyttävät mahaansa ja varastojaan näillä herkkupaloilla. Edelliset ovat myös syyllisiä siihen, että meillä kasvaa pieniä tammenalkuja ympäri tonttia. Miehen kanssa vitsaillaankin, että voisimme pistää pystyyn tammiviljelmän näillä sadoilla pikkupuun aluilla.


Syksyn mittaan olemme lasten kanssa keränneet tammenterhoja pihaltamme. Pikkuvelikin on ollut ahkera tässä puuhassa, vaikka kippo tyhjennetäänkin välissä maahan ja taas keräily jatkuu.


Tänä vuonna annoin terhojen kuivua pitkään sisällä tarjottimen päällä, ennenkuin siirsin ne isoon lasipurkkiin. Viime vuonna purkitin terhot liian varhain, jolloin alimmaiset pääsivät ikävästi homehtumaan. Nyt maltoin odottaa, että väri muuttui kauttaaltaan ruskeaksi.

Tammenterhoista olisi tarkoitus myös askarrella jotain syksyistä. Katsotaan mitä vielä saadaan isomman pojan kanssa aikaan.

Lähetä kommentti