Joulukuusi lastenhuoneessa

9.12.2018

Itsenäisyyspäivänä meillä taidettiin aloittaa uusi jouluperinne - kuusenhaku lastenhuoneeseen.


Tänä vuonna lastenhuonetta päästään ensimmäistä kertaa koristelemaan joulua varten. Jo aiemmin syksyllä lupasin pojille, että saavat huoneeseen oman pienen joulukuusen. Itsenäisyyspäivänä maa oli valkoisena ja päivä oli aurinkoinen. Pikkupakkasella olikin mitä mukavin lähteä joelle kuusen hakuun koko perheen voimin.


Kuusi mahtui juuri sopivasti koripunoksella koristeltuun sinkkiämpäriin, ja pohjalle laitoin kiviä painoksi. Pojat kaivelivat innoissaan joulukoristelaatikkoa, mutta tähän pikku kuuseen pyöriteltiin kuitenkin vain yksi valosarja ja paperipallonauha. Joulupallot saavat odottaa vielä reilun viikon, kunnes haemme ison kuusen alakertaan. Sekin kuusi tuli jo katsastettua samalla kuusenhakureissulla.


Viimeisimmällä kirppisreissulla tein joulukoristeostoksia. 
Löysin nuo pienet puutontut 1,5€:lla. Nämä nähdessäni ajattelin, että voisin niille sipaista kasvot valkoisella ja nutut harmaalla kalkkimaalilla, mutta nyt menevät vielä kivasti noin puunvärisinäkin. Pieninä ripauksina patinoitunut männynväri on sisustuksessa oikeastaan aika kivan lämmin. 
Olkipukkeja olin vailla, ja kirppistely ei taaskaan päässyt pettämään, kun vastaan tuli kaksi erilaista sarvipäätä. Pukit löytyivät eri pöydistä ja muistaakseni maksoivat 6€ yhteensä. 
Mukaan tarttui muutakin jouluista kotiin ja niistä sitten seuraavalla kerralla. 


Voitte varmasti kuvitella miten innoissaan lapset ovat olleet tästä pienestä joulunurkkauksesta. Yövaloja ei tässä nurkassa nyt hetkeen tarvita, koska kuusen valot saavat loistaa läpi yön. Joulukuusi näkyy molempien sänkyyn ja kovasti jo miettivät, että tuoko joulupukki lahjoja myös tämän kuusen alle ja onnistuvatko näkemään joulupukin sitten aattoyönä. Eiköhän ainakin joku tonttu käy pudottamassa pari pakettia tämänkin kuusen alle ;)


Ja viihtyy tässä nurkassa vähän vanhempikin joulustelija! 

✩✩✩



2 kommenttia

  1. Itse asiassa tuohan on ihan huikea idea – itse en ehkä osaisi pitää joulukuusta koko kuuta olohuoneessa esillä mutta miten ihanasti se toisi tunnelmaa lastenhuoneeseen! Näyttää todella suloiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla! Lapset eivät millään malttaisi odottaa joulukuusta, niin tämä toimii kyllä hyvänä puoliväli ratkaisuna :) Ja tosiaan nautin minä itsekin jo tuosta tuikkeesta!

      Poista