Kastanjat ja tammenterhot tuvan nurkassa

1.1.2017

Joulun aikaan meillä on herkuteltu kastanjoilla.
Keski-Euroopassa paahdetut kastanjat ovat suosittuja kojuista myytäviä pikkuherkkuja - itse en kuitenkaan ole näitä päässyt maistamaan kuin omasta leivinuunista tulleina. Meillä koko perhe pitää kastanjoiden mausta ja kaupan päällisiksi saamme talon tuoksumaan mielettömän ihanalle.
Syksyllä kerätyistä tammenterhoista saimme isoveljen kanssa aikaan kranssin. Poika sai valita terhoja ja minä liimailin kranssipohjaan. Nyt valmis kranssi odottelee hyllyllä, että pääsisi ruokakomeron oveen roikkumaan. Tarkoitus olisi nimittäin rakentaa ikkunan vasemmalle puolelle pieni ruokakomero.
Meillä leivotaan ja tehdään ruokaa paljon. Useasti hommaan ryhdytään fiiliksen mukaan, ja kaapeissa olisikin hyvä olla valmiina erilaisia jauhoja ja kuiva-aineita inspiraation varalle. Tällä hetkellä kaappitila ei kuitenkaan vastaa tarvetta, joten ruokakomeroa kovasti jo kaivattaisiin. Yläkerran remontti on kuitenkin sen verran kesken, että kranssi joutuu vielä tovin odottelemaan hyllyllä.


Ruokakomeron oveksi on tulossa vanha ovi, josta olen pikkuhiljaa rapsutellut maaleja irti. Paljoakaan ei rapsuteltavaa ole enää jäljellä ja toivottavasti sen projektin ehtisin saamaan valmiiksi ennen töihin lähtöä. 


Lähetä kommentti