Olohuoneen keväinen ilme ja muutama sana remontista

29.1.2017

Tulppaanit toivat kevään taloon. Tai näin keskitalvella ehkä ennemminkin kevään mieleen.
Ja näitä kuvia katsoessa ihmettelen mikä muutos ollaankaan remontilla saatu aikaan. Välillä on suorastaan epäuskoinen olo, että onko tämä tosiaan sama talo.

Nimittäin taloon muuttaessamme olohuoneessa oli kirjavat punaiset tapetit, lattiassa laminaatti ja katto paneloitu. Huone oli kolkko ja tunnelma oli mielestämme vanhaan taloon sopimaton. No, tämä kuvaus sopi tuolloin kyllä kaikkiin talon huoneisiin.
Olohuone rakennettiin lähes alusta lähtien uudelleen, ja nyt huone on valoisa ja lämmin (kirjaimellisesti, kiitos ekovillan).


Olohuoneen malli on pitkä ja kapea, ja toimivan järjestyksen löytäminen on tuottanut päänvaivaa. Isoja huonekaluja olemme pyöritelleet moneen kertaan, ja viimeisin järjestys tuntuisi toimivan parhaiten. Haastetta on lisännyt ikkuna- ja oviaukot kolmella seinustalla. Remontissa kun päädyimme vielä suurentamaan tuvan ja olohuoneen välistä oviaukkoa, sekä puhkaisemaan peräseinälle aukon pariovia varten. Nämä muutokset kuitenkin poistivat huoneen koppimaisuuden, ja yhdistivät olohuoneen takana sijaitsevan työ-/vierashuoneen osaksi oleskelutiloja. Nykyään myös valo ja lämpö pääsevät kulkemaan uusien oviaukkojen ansiosta paremmin.

Isoimmat remontit on olohuoneen osalta tehty, mutta kaikenlaista pikku fiksailua on jäänyt roikkumaan. Listoitukset pitäisi saada loppuun, ja lattia vielä kertaalleen vahattua. Yksi kaappikin on rakenteilla seinustalle joka näistä kuvista puuttuu.


Huonekalut taitavat olla nyt omilla paikoillaan, mutta seinät ovat vielä kovin tyhjät. Hyllyjä ja kehyksiä alkaa varmasti pikkuhiljaa ilmestymään seinille, kunhan niitä vintin kätköistä kaivelen.
Tuo kirjahyllyn viereinen seinä kaipaisi jotain kontrastia, ja suunnitelmissa olisi kokeilla kuvansiirtotekniikkaa. Haluaisin kokeilla miten lasten kuva siirtyisi vanhoille laudoille.

Valaistusasiat etenivät viime viikolla hieman kun saimme kesästä lähtien katossa roikkuneen korilampun vihdoin kytkettyä. Lampulle piti nimittäin vetää oma johto kattolautojen välissä kulkevassa urassa, ja ura piti ensin tilkitä pellavariveellä talvisin urasta putoilevan purun takia. Liian useasti nämä pikkujutut jäävät roikkumaan, ja lopulta kun hommaan ryhdyttiin oli lampussa tunnin päästä valo.
Olin jännittänyt, että antaakohan lamppu kovin raidallisen valon tuon koripunoksen takia. Onnekseni huoneeseen laskeutui pehmeä valo, eikä seinillä näy raitoja juuri ollenkaan.
Lampun kaveriksi pitäisi saada vielä kattokupu ruuvattua kattoon, jotta saadaan ylimääräiset johdot piiloon, mutta tällä pikkujuttujen priorisointi tahdilla se onnistuu varmaan ensi kesänä sitten ;)


Yritän löytää jonkinlaiset "ennen remonttia"- kuvat, jotta saisin tänne vähän vertailtavaa. Meillä kun tämä remontti on kestänyt paljon odotettua pidempään, ja on edelleen osittain kesken, niin on kiva itsellekin muistuttaa miten paljon näinä vuosina ollaan saatu muutosta aikaan.


Nämä kuvat löytyvät myös StyleRoomista, olen sinne muutaman albumin käynyt lisäämässä.  Siskoni Facebook-etusivulla oli tullut tutun näköinen olohuone vastaan, ja sitä kautta kuulin, että olohuoneemme löytyy myös StyleRoomin Facebook-sivuilta. Sivua selaillessani, löysin sieltä esittelyn meidän tuvastakin. Olivat kovin kauniisti kirjoittaneet molemmista kohteistamme.


2 kommenttia

  1. Näyttää todella kauniilta ja kodikkaalta! Ihanan lämmin ja kodikas tunnelma välittyy kuvista hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ja kiva kun kävit vierailulla! Mukavaa viikkoa!

      Poista