Iltapalalla vispipuuroa herukoista

27.8.2019

Punaherukkakauden käynnistyessä kyselin tuolla Instagramin puolella vinkkejä sadon hyödyntämiseen. Aika monet tuntuivat tekevän punaherukasta mehua, ja vinkki vadelma-punaherukka mehusta kuulostikin herkulliselta. Vispipuuro tuntui olevan myös monen suosikki. 


Vispipuuro kuuluu myös omiin suosikkeihin jo lapsuudesta lähtien. Minun lapsuudenkodissa vispipuuro tehtiin puolukoista, mutta  myöhemmin on äitinikin innostunut kokeilemaan puuroa meidän punaviinimarjoista. Ja tykästynyt kovasti!

Vispipuuroa tulee tehtyä turhan harvoin, vaikka se on todella helppo valmistaa. 
Kesällä höyrystän punaviinimarjat mehuksi, ja pakastan mehutiivisteen reilun puolen litran rasioihin. Yksi rasia laimennettuna vedellä riittää juuri sopivasti neljän hengen puuroon.
Viime vuonna kirpakka vispipuuro ei oikein vielä uponnut lapsille, mutta viikonloppuna ajattelin kokeilla, jospa heidän makunystyrät olisivat muuttuneet vispipuuro ystävällisemmiksi. Varmuudeksi yritin tehdä puurosta riittävän makean, mutta lopulta se jäi kuitenkin aika kirpeäksi.
Vastaanotto oli onneksi kuitenkin positiivinen ja pikkuveli pyysi vielä toisenkin kipollisen. Vispipuuro pääsi siis meillä jatkoon, mikä helpottaa jatkossa pakkasen tyhjentämistä.
Iltojen kirpakkuus on jo saanut kaivamaan kynttilät esiin, joten tällä kertaa iltapala syötiinkin astetta tunnelmallisemmassa pöydässä. Kunpa sitä useamminkin ehtisi kattamaan pöydän nätiksi! Tästä voisi oikeastaan ottaa haasteen syksyyn ja edes viikonloppuina panostaa vähintään kynttilöiden verran tunnelmaan.Vinkkejä vielä kaivataan punaherukoiden suhteen, kun meillä niitä riittää joka kesälle aika rutkasti.
Olisi kiva kuulla miten sinä hyödynnät punaherukoita!
Onko jotain yllättäviä reseptejä?

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?


Lähetä kommentti