Tältä meillä näytti viime kesänä 2/3

11.8.2019

Eilen kesä saapui takaisin, ja auringonpaisteen avustuksella sain miehen avittamaan terassin sisustuspuuhissa. Kuvia terassin sisustuksesta on tulossa piakkoin, mutta sitä ennen jatketaan vielä viime kesän kuvilla. Tänään katsotaan loput alakerrasta, ja pistäydytään olohuoneessa sekä vierashuoneessa josta jatketaan portaikkoon.


Olohuoneessa järjestys on edelleen ennallaan, vaikkakin täällä tekstiilit ja matot vaihtuvat tiuhaan. Myös pikkutavarat vaihtavat paikkojaan jopa viikottain, ja niille viime kesänä tehty hyllynurkkaus onkin osoittautunut oikein toimivaksi paikaksi.


Olohuoneen ehdoton kaunotar on tämä vanha talonpoikaiskaappi. Kaappia on korjailtu ajan saatossa ja minusta ylä- ja alareunan listoitukset on lisätty siihen myöhemmin. Silkin sileäksi hioutuneessa ovessa näkyy kuitenkin ihanasti alkuperäinen rouhea käsityöläisyys. Ovi on kasattu salvoksilla ja puutapeilla, ja oven peilin linjat on veistetty vähän niin ja näin, mutta kaikki nämä yhdessä tekevät kaapista juurikin niin viehättävän. Kaappi löytyi aikoinaan Porvoosta Tori.fi kautta ja on ehdottomasti yksi lempihuonekaluistani.Vierashuoneessa on tämän kesän ajan ollut vaaleat tekstiilit ja näin syksyynpäin mentäessä tuo ruusupeittohan voisi olla aika kiva taas. Nuo Greengate:n peitot ovat siitä kivoja, että niissä vaihtuu kuosi peiton puolta vaihtamalla. Esimerkiksi tuon ruusupeiton toiselta puolelta löytyy vaalea raidallinen kangas.
Tekstiileillä saa helposti vaihdettua huoneen tunnelmaa, ja jotenkin tummemmat sävyt ovat alkaneet taas houkuttelemaan. Ehkä ne on ne pimenevät illat!Tästä portaikon yhteyteen tehdystä pienestä kodinhoitonurkkauksesta (alempi kuva) tuli kivan kodikas ja toimiva, vaikka tuohon pöydälle meinaakin kasaantua kaikenlaista ylimääräistä. Meillä on hyvin pieni kylpyhuone ja siellä kaappitilaa vähäsen, niin tämä kylppärin viereinen pöytä toimii hyvänä säilytysapuna monessa asiassa. Arvaatteko nimittäin missä meillä säilytetään sähköhammasharjat? Ne ovat tuossa pussissa pöydän nurkassa. Olen tehnyt pussiin pienen reiän jonka kautta sähköjohdot saa pujotettua pistorasialle. Näin ne kammotukset on saatu katseilta piiloon, ja on silti helppo napata mukaan ohi kävellessä.


Yläkerran kuvat ovat vielä tulossa, 
mutta ensi kerralla taidetaan kuitenkin tunnelmoida terassilla!

Hyvää viikon aloitusta!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?


Lähetä kommentti