Kesän ensimmäiset kukat ja muut

4.6.2019

Viikonloppuna siirryttiin kesäkuuhun ja sen kunniaksi tuli keräiltyä kesän ensimmäisiä kukkia.



Isoveli lähti kesän ensimmäiselle mökkireissulle Mummun mukaan ja me muut jäimme kotinurkille. Saunottiin ja maisteltiin ensimmäiset uudet perunat. Tuulta uhmaten kuljin hetken kesämekossa ja keräsin pihalta kesän ensimmäisen kukkakimpun.



Kukkakimppuun nappasin lupiineja, tulikellukkaa, koiranputkea ja muutaman makealle tuoksuvan pihlajanoksan. Lupiinillehan tuli nyt kesäkuun alusta voimaan valtakunnallinen häätöukaasi, joten näitä pitäisi nyt ahkerasti kerätä kimppuihin etteivät ehdi siementämään. Lupiini on kaunis maljakossa, joten ei kyllä haittaa yhtään vaikka näitä olisi jatkuvasti silmänilona ;)




Lisää kesän tuoksua sisälle toin sireenin oksilla. Oksat nappasin talon nurkalla kasvavasta sireenipuskasta, jonka uskoisin olevan aika vanhaa kantaa, ellei jopa yhtä vanhaa kuin talokin. 
Meidän talolta katsottuna, tien toisella puolella, on pieni 1800-luvun mökki joka on aikoinaan kuulunut tähän Hiirkosken tilaan. Mökin vierellä kasvaa korkea vanha sireeniaidanne ja luulen, että nämä muutamat sireenipuskat täällä meidän tontin puolella ovat samaa alkuperää. Meidän puolella ei voi puhua aidanteesta vaan ennemminkin pienistä puskista, mutta kunhan saisin raivattua niille lisää kasvutilaa niin saattaisivat piristyä kunnon kasvuun.

Toinen ihastuttava kasvi meidän tontilla on metsäkurjenpolvi. Sitä kasvaa täällä hyvinkin paljon ja hyvin monen värisenä. Metsäkurjenpolvea riittää maljakkoon kerättäväksi vaikka kuinka ja tällä kertaa toin sireenin kaveriksi muutaman vaalean lilan kukkavarren.



Kesän kukkaloisto on nyt alkanut
ja erilaisia kukkakimppuja tullaan näkemään täällä bloginkin puolella,
 varmasti paljon!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?


Lähetä kommentti