Kookos-raparperipiirakkaa iltapalaksi

17.6.2019

Mikä siinä onkin, että talven pimeinä ja harmaina päivinä sitä vaipuu tasaiseen koomaan saamatta oikein mitään aikaiseen. Ja kun kesä taas koittaa niin kuvittelee vuorokauden tuntien riittävän kaikkeen siihen minkä olisi voinut tehdä edellisen kahdeksan kuukauden aikana.



Tämän viikonlopun osalta edeltävä piti täysin paikkansa. Pyykkiä tuli pestyä petivaatteista villapuseroihin ja valehtelematta taisin pyörittää ainakin 10 koneellista. Lisäksi järjestin vaatehuonetta, tein pihahommia ja kastelin kukkapenkkejä, tein pakolliset kotityöt, nukuin ihanat päiväunet, lapsille täytettiin pihalle polskutteluallas ja leivoin uimareille raparperipiirakan iltapalaksi. 



Uusimmassa Koti ja Keittiö lehdessä oli ohje kookos-raparperipiirakkaan, josta innostuin ja kehittelin oman versioni kaapin aineksilla. Tällä minun reseptillä piirakasta tuli paksupohjainen ja miedosti kookokselle maistuva. Resepti sopisi varmasti myös mustikalle ja mansikalle, ja miksei omenallekin.
Ohuemman pohjan saisi puolittamalla taikinan ainekset, ja vastaavasti täytettä voisi tuolloin lisätä 1/3:n. Tällä ohjeella kookoksen maku on hyvin vieno, ja voimakkaamman maun halutessaan voi ranskankerman ja kookoskerman suhdetta säätää. Helposti muunneltava resepti siis!
Tähän piirakkaan halusin tehdä raparperinvarsista hauskan kuvion, mutta yhtä hyvin raparperit olisi voinut leikata pieniksi paloiksi ja heittää ne mutkattomammin täytteen päälle.




RAPARPERI-KOOKOS PIIRAKKA

Pohja:

200g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2 tl jauhettua kardemummaa

Täyte:

3 isoa raparperin vartta (enemmänkin voi laittaa)
1dl kookoskermaa
100g ranskankermaa
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
0,75dl sokeria
2 tl sitruunamehua

*

Piirakan leivoin leivinpaperilla vuorattuun 26cm piirakkavuokaan.

*

Vaahdota rasva ja sokeri. 
Lisää munat sekaan yksitellen ja jatka vaahdottamista.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan lastalla sekoittaen.
Taputtele taikina vuoan reunoille ja pohjalle ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.

*

Halutessasi esipaista pohjaa n. 10 min 175 asteessa.

*

Sekoita täytteen ainekset keskenään. 
Kuori raparperit ja pilko halutun mallisiksi.
Kaada täyte (esipaistetun) pohjan päälle ja lisää raparperit omalla tyylillä.
Paista 175 asteessa vielä 30-45 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.





Juhannusviikkoon ollaan jo päästy ja meilläkin hääpäivä lähestyy 
(tänä vuonna vuorossa on kromihäät)!

Lämmintä viikonalkua sinulle!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?


Lähetä kommentti