Kaverisyntymäpäivän (kauhu) tunnelmat

28.4.2019

Huhtikuu on ollut selvästi keittiökuukausi, ja tänään vielä muutama räpsäisy lasten kaverisyntymäpäiviltä. Nimenomaan räpsäisy nimittäin näihin kuviin oli aikaa noin minuutti ennen kuin juhlakansa juoksi pöytään kiljuen!Vietimme ensimmäistä kertaa kaverisyntymäpäiviä, ja nämä juhlat olivat 6-vuotiaalle isoveljelle. Aikaa oli varattu pari tuntia ja olin miettinyt muutamia ohjelmia valmiiksi kuten pullonpyöritystä ja pienen muistipelin. Noin 10 ensimmäisen minuutin jälkeen totuus lävähti tämän kaverisynttäriensikertalaisäidin silmille, kun 6 pojan porukka pääsi vauhtiin! Seuraavaan pariin tuntiin mahtui aikamonta sydämen läpätystä ja kylmän hien nousua otsalle. Vauhdikkaimmat leikit, kuten aarteenetsintä, upposivat juhlaväkeen, mutta muut rauhalliset (siis kuulemma tylsät) leikit vaihtuivat ulkohippaan ja pihalla juoksemiseen. Meidän omat pojat ovat perus touhukkaita ja meillä saa esim. heitellä palloa sisällä (tiettyjen sääntöjen mukaan) ja muutenkin touhuta ympäriinsä. Mutta kun kuuden pojan voimat yhdistettiin niin omistakin pojista kuoriutui aikamoisia villikoita ja pakko myöntää että jossain kohtaa olin ihan varma että jokin tai joku on kohta rikki. Pakkohan sitä menoa oli toppuutella, mutta kuitenkin yritin niin etten nyt olisi ihan tiukkisäiti joka pilaa juhlatunnelman ;D


Synttäreillä meillä ei ollut varsinaista teemaa vaan kaikki kummituksiin, hirviöihin, luurankoihin ja merirosvoihin liittyvät kelpasivat sankarille. Tien vieressä juhlavieraat otti vastaan liehuva merirosvolippu. Haamumukit ja -lautaset sekä luurankoservetit löysin jo aiemmin keväällä alennusmyynneistä. Ilmapallot hain edeltävänä iltana kotimatkalla Honkkarista. Samasta kaupasta ostin myös merirosvotarroja, jotka karkkien ja hirviöilmapallon kanssa sujahtivat vieraiden läksiäispusseihin.

Kakun sijaan tarjolla oli jäätelöä kaikenlaisilla päällysteillä, joista jokainen poika sai koota oman näköisen annoksen. Vallalla oli selvästi "more is more" ajatus ja kipot täyttyivät strösseleistä, vaahtokarkeista ja kastikkeista. Jäätelön lisäksi hyvin kauppansa teki myös vaahtokarkeista, mansikoista ja viinirypäleistä tehdyt vartaat, jotka jäivät harmiksi pois näistä pikakuvista. Huvittavaa oli, että tekemiini pieniin pitsarulliin ei kukaan koskenut. Isoveli maistoi seuraavana päivänä, ja olivat kuulemma hyviä, joten muihin kuin lastenjuhliin nämä voisivat sopia ;)


Juhlista jäi jäljelle onnelliset riehumisesta väsyneet lapset ja valtava pallomeri. Äidin sydämen sykkeen palautumiseen vaadittiin ilta television äärellä ja valtava jäätelöannos, joka tietysti jäi nauttimatta aiemmin juhlissa.


Nyt saa keittiökuvat jäädä hetkeksi ja ensi kerralla ollaan ihan pihalla! 
Uusi postaus on tulossa jo kuun viimeisenä päivänä eli tiistaina.

Hyvää pätkäviikkoa sinulle!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?

4 kommenttia

 1. Voin samaistua tunnelmiisi, vaikka aikaa lastenjuhlista onkin vierähtänyt jo tovin. Muita juhlia sitten sen jälkeen on ollut lukuisia ja joka kerta olen itse herkutellut vasta seuraavana aamuna rauhallisessa kodissa toivuttuani pitkillä yöunilla juhlahulinasta. Kevätiloja! Tuija ps.Olethan huomannut arvonnan blogissani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija myötäelämisestä! Jälkikäteen jo nauratti koko tilanne - riemusta sinkoilevat lapset olivat kuin jostain kreisistä komediasta :D Kaunista kevättä sinnekin ja käyn kurkkaamassa arvonnan!

   Poista
 2. Hyvin muistuu mieleen vielä vuosien jälkeen pikkupoikien synttärit. Miehen kanssa paimennettiin hiki hatussa ja yksi ehti ulkoleikeissä talon katollekin huh. Jossain vaiheessa synttärijuhlat onkin sitten no no. Vadelma-suklaakakkuasi täytyy kokeilla. t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua! Meillä ei onneksi kukaan keksinyt tikkaita (kop,kop,kop) :D
   Kiva kun innostuit kakusta, se sopii vaikka Vappu herkutteluihin! Hauskaa Vappua!

   Poista