Vadelma-suklaakakku

27.4.2019

Kevät on ollut aivan mahtava erityisesti kelien puolesta, mutta myös kiireinen. Viime kerralla jo tosissani lupailin, että blogi palaa normaali rytmiin, mutta heti jouduin lupauksistani lipsumaan. Kuvia on nyt jonossa useampaan postaukseen, joten ennen kuin aika ajaa näistä yli niin muutamat postaukset on tulossa tiuhaan - seuraava jo heti huomenna sunnuntaina :D 


Viime kerralla kerroin, että poikien sukulaissyntymäpäiville leivoin kakut itse. Tein yhden juustokakun, yhden kuivakakun (jonka resepti on täällä) ja yhden erikoisruokavalioon sopivan kakun. 


Mansikkainen juustokakku oli älyttömän helppo (resepti täältä) sekä hyvän makuinen, ja mansikkareunus teki kakusta erityisen kauniin. 
Tarjolle tarvittiin myös yksi maidoton ja gluteeniton kakku, johon yritin käyttää Kinuskikissan suklaakakun ohjetta. Huom! paino sanalla yritin, nimittäin leipominen meni yötöiksi ja väsyneillä silmillä sekoilin reseptin riveillä. Kakkupohjan päälle olisi pitänyt tulla korkea suklaakerros, mutta käytin vahingossa 6dl sijaan 1,5dl soijavispiä, joten lopulta kakkupohjan päälle tuli sentin korkuinen jämäkkä suklaakerros. Hetken siinä sitten pohdiskelin, että leikkaanko kakun paloiksi ja tarjoan kekseinä. Mutta lopulta jääkaapissa olleet vadelmat pelastivat tilanteen ja lopputuloksesta tuli oikein mainio vadelma-suklaakakku. Kakku maistui kaikille vieraille yhtähyvin eikä maussa ollut mitään erillistä erikoisruokavaliovivahdetta ;)



VADELMA-SUKLAAKAKKU

Pohja:

150g gluteenittomia ja maidottomia Semper-kauradigestivekeksejä
75g maidotonta leivontamargariinia
1/4 dl ruokosokeria

Suklaakerros:

1,5 dl soijavispiä
300g maidotonta tummaasuklaata

Vadelmakerros:

2,5 dl soijavispiä
n. 1,5 dl vadelmia
1 rkl sokeria
tilkka vettä
5 liivatelehteä

*

Kakun tein 24cm irtopohjavuokaan, 
jonka pohjalle ja reunoille laitoin leivinpaperia.

*

Murskaa keksit (blenderissä).
Sulata margariini ja sokeri kattilassa ja lisää keksimurut joukkoon.
Painele massa tasaisesti vuoan pohjalle.

Vatkaa soijavispi vaahdoksi.
Sulata suklaa (mikrossa tai vesihauteessa) ja lisää vaahdotettu soijavispi sekaan.
Kääntele lusikalla sekaisin. 
Huom! seoksesta tulee aika jäykkää joten tässä pitäisi olla nopea.
Levitä suklaamassa kakkupohjan päälle. 
Yritä varoa vuoan reunoja, jotta kakun reunat jäisivät puhtaaksi 
(minä en tajunnut varoa vuoan reunoja, kun en vielä tiennyt tulevasta vadelmakerroksesta...)

Siirrä kakku jääkaappiin.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. 
Keitä vadelmia kattilassa pienessä vesitilkassa sokerin kanssa.
Vadelmat soseutuvat noin viidessä minuutissa 
(jos käytät pakastevadelmia, niin pidempi kuumentaminen on järkevää).
Lisää liivatelehdet vadelmaseoksen sekaan ja sekoita hyvin. 
Siirrä vadelmaseos jäähtymään siksi aikaa kun vaahdotat soijavispin.
Kääntele jäähtynyt (ei jämähtänyt) vadelmaseos vispivaahdon sekaan 
ja levitä kakun päälle.

Anna kakun jäähtyä riittävästi esim. seuraavaan päivään.

*
Vielä soijavispistä:
minä käytin ALPRO soijavispiä jossa on lisättyä sokeria. Joten jos käytät jonkin muun merkin valmistetta niin sokerin määrää voi tarkistaa.

Jos kerroksiin haluaa lisää korkeutta niin soijavispin määrää voi varmasti lisätä.
5:llä liivatelehdellä päällisestä tuli jämäkkä ja uskoisin, että vispiä voisi hieman lisätä ilman että lisää liivatelehtiä. 

Kakku toimii varmasti myös normaaliin vispikermaan, mutta silloin vaahdon sekaan kannattaa lisätä hieman sokeria. 
ALPO soijavispi vaahtoutuu myös hieman enemmän kuin perus vispikerma, joten vispikermaa voi surutta hieman lisätä.



Mittari näyttää varjon puolella 21 astetta, joten nyt painelen pihahommiin! 

Ihanaa viikonloppua sinulle ja tavataan jo sunnuntai-iltana uudelleen!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?

Lähetä kommentti