Korvapuusteja pullahiirille

13.2.2019

Viikonloppuna tuli piiitkästä aikaa leivottua pullaa.


Vuosia sitten leivoin pullaa aika usein, ja yleensä tein taikinan juurella. Silloinen ohje oli napattu yläasteen kotitalouskirjasta, ja sillä tuli kyllä hyvät pullat. Mutta viikonloppuna ajattelin kuitenkin tehdä taikinan yhtä kyytiä ilman esinostatuksia, ja ohjeen otin Olga Temosen Pullakirjasta. 




Tuo Olgan Pullakirja on siitä kiva, että pullataikinoita löytyy eri versiota ja ohjeita erilaisille pullillekin on monta kymmentä. Vaikka olenkin kohtalaisen kätevä käsistäni, niin en leivonnassa innostu ohjeista joissa on liikaa näpertelyä. Minulle leivontaohjeiden pitää olla riittävän suoraviivaisia tai muuten jää herkut tekemättä. Pullan leivonta on juuri sopiva tähän kategoriaan. 



Silmäilin kirjasta mustikkapullien reseptiä, mutta tällä kertaa taikinasta pyöräytettiin kuitenkin pullaukkoja ja korvapuusteja. Ja kävihän siinä tietysti niin, että ilman esinostatusta, tulin laittaneeksi hieman liikaa jauhoja ja taikinasta tuli turhan tiukkaa. No, harjoituksen puutetta sanon minä, ja eiköhän laskiaispäiväksi oteta uusi yritys!




Keskiviikkoillassa vielä mennään, mutta toivottelen kuitenkin jo kivaa torstaita!



2 kommenttia

  1. Kyllä tuolla leipominen maistuu kun on noin kaunis ympäristö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Kivaa viikonloppua! :)

      Poista