Olohuone *ennen ja jälkeen*

24.2.2019

Pitkästä aikaa jatketaan meidän talon *ennen ja jälkeen* juttua, ja tänään kurkistetaan olohuoneeseen. 


Talon alakerta on jaettu tupakeittiön, olohuoneen, vierashuoneen, yläkertaan vievän portaikon ja kylpyhuoneen välillä. Ennen meidän remonttia alakerran huoneet oli suljettu toisistaan väliovilla, ja tästä syystä alakerta oli pimeä ja sokkeloinen. Remonttia suunniteltaessa meille oli selvää, että huoneita avattaisiin niin, että alakerrassa pääsee kulkemaan ympäri. Tämän oli tarkoitus poistaa huoneiden koppimaisuutta, ja  lisätä valon ja ilman kulkua koko alakerrassa.

Tässä tulee ensimmäinen kuvapari, jossa näkyy olohuoneen toinen pääty sekä oviaukko olohuoneen ja tupakettiön välillä. 


Tuvan ja olohuoneen välistä poistettiin väliovi ja oviaukkoa suurennettiin tuntuvasti. Olohuoneeseen vaihdettiin sama puulattia kuin tuvassa, ja seinien kipsilevyt vaihdettiin puukuitulevyyn ja tapettiin tai helmipaneliin. 
Olen jo aiemminkin kertonut, että kuten vanhojen talojen remontissa monesti käy, niin suunnitelmia jouduttiin muokkaamaan matkan varrella... Olohuone on kokonaisuudessaan alkuperäisen hirsikehikon sisällä ja olisimme halunneet jättää sohvan takaseinälle hirsiseinää näkyviin. Kipsilevyjen alta kuitenkin paljastui vanha oviaukko (kirjahyllyn kohdilla), joten ajatus hirsiseinästä tässä kohdassa jouduttiin unohtamaan. Ylemmässä kuvaparissa näkyy vielä lisää olohuoneen, tuvan ja eteisen välisten oviaukkojen muutoksista, ja miten olohuoneen seinät raikastettiin valkoisella maalilla ennen kuin päästiin olohuoneen remontin pariin.  


Näissä kuvissa näkyy vastakkainen pääty, eli olohuoneen ja vierashuoneen välinen seinä. Tälle seinustalle, ja oikeastaan koko alakertaan, isoimman muutoksen teki oviaukon avaaminen takana olevaan vierashuoneeseen. Tämän muutoksen kanssa pääsimme lopulta pienemmällä vaivalla kuin alkuun luulimme, koska tältä kohdalta löytyi aiemmassa remontissa suljettu oviaukko. Oviaukkoa piti kylläkin suurentaa, jotta saatiin se parioville sopivaksi. Tässä kuvaparissa näkyy katon ja vanhan muurinurkan muutos. Kattopanelin alta löytyi alkuperäiset kattolankut, jotka lukemattomien nupinaulojen poiston jälkeen maalasimme valkoiseksi. 
Vanha muuri joka kulki osittain katossa asti paneloitiin piiloon, ja tästä syystä katossa on tuo  madallus. Kauniilla kattolistoilla siitä saatiin ihan kiva yksityiskohta.
Lopulta olohuoneessa kävi niin, ettei hirsiseinää saatu jätettyä minnekään järkevästi näkyviin. Olohuoneen jokaisella seinällä on jokin aukko (joko näkyvissä tai piilossa), joten emme viitsineet tehdä seinistä ihan tilkkutäkkiä.


Tässä(kin) huoneessa oli lopulta luultua isompi työ, kun huone jouduttiin kaivamaan auki pohjia myöden. 
Mutta lopussa kiitos seisoo ja olemme olleet lopputuloksesta onnellisia!


8 kommenttia

 1. Vau, näissä vartailuissa näkee todella eron – vaikka olohuone on kyllä kaunotar, mutta kyllä se on vaatinut työtäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Työn määrä on kyllä ollut (koko talossa) moninkertaisesti isompi kuin osattiin ajatella. Ehkä ihan hyvä ettei tätä tiedetty etukäteen ;)

   Poista
 2. Wau, kuvista näkee hyvin muutoksen, joka on todella suuri! Olette tehneet ison remontin ja olohuoneesta on tosiaankin tullut paljon valoisampi ja avaramman oloinen. Olette myös sisustaneet uuden olohuoneen tosi kivasti. Tykkään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon niin ihanasta kommentista <3 Itsekin taas yllätyin, kun pitkästä aikaa kaivoin nämä vanhat kuvat esiin. Muutos on kyllä ollut aika valtava :)

   Poista
 3. Oi vitsit miten ihan näköistä! Onneksi löysin blogiisi. Menee ehdottomasti seurantaan! :) Meilläkin on talon remontointi vielä kesken, niin täältä saa varmasti paljon inspiraatiota. :) Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Minttu, kiva kun löysit tänne! Ja ihan mahtavaa jos löydät täältä inspiraatiota - tulen kurkistamaan myös blogiisi ;) Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Hurmaavan raikas kokonaisuus! Teillä on ollut vahva usko visioihinne, kun ette antaneet lähtötilanteen huojuttaa päätöstänne. Isojen urakoiden moninaiset vaiheet unohtuvat vuosien saatossa ja sitten yhtäkkiä taas havahtuu, miten paljon onkaan saatu aikaan. Paljon on puuhaa, mutta mieluisaa! Terkuin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ja hyvä aina aika ajoin muistutella itseään siitä mitä on saatu aikaan. Taidettiin alkuun olla miehen kanssa ainoat jotka uskottiin tähän projektiin, mutta nyt kun on valmiimpaa niin muutkin on saatu vakuuttuneiksi ;)

   Poista