Kodikas olohuone

26.11.2018

Olohuone ei ole täällä blogissa vielä näin runsaana näkynytkään. 


Olohuoneessa huonekalujen järjestys on ollut kohdillaan jo pidemmän aikaa, mutta kesällä puuhailin muuten sisustuksen kanssa. Seinät täydentyivät tauluilla ja hyllyillä, ja kirjahyllyn takaseinä sai uuden tummemman värin kalkkimaalilla. Vintin laatikoista kaivelin vuosien varrella mukana kulkeneita pikkutavaroita, ja kirppiksiltäkin tein muutamia pieniä tavaralöytöjä. 


Sohvapöydän tarina on pitänyt jo aiemmin kertoa, mutta kerrotaan se nyt.
Kaipailimme sohvan eteen laskutasoa, ja ensin ajatuksena oli pitkä penkki. Sukelsin vajaan tutkimaan  vanhoja lankkuja ajatuksena, että mies niistä jotain sopivaa nikkaroisi. Silmiin osui  kuitenkin talon vanha ulko-ovi. Alkuperäinen ajatus oli jostain paljon pienemmästä, mutta kiikutin sen kuitenkin sisälle kokeiluun. No liian isohan se oli ja nostin sen hetkeksi seinää vasten nojailemaan. Vajaan se ei enää takaisin joutunutkaan, vaan nyt ovi on tuossa olohuoneen nurkassa muistuttamassa ensi tapaamisesta talon kanssa.
Mutta se sohvapöytä. Kun minun vierailu vajassa ei tuottanut tulosta niin pistin miehen asialle. Hetken kuluttua mies kantoi näytille jykevän lattialankun, joka oli täydellinen pöydänkanneksi. Pöydän koko ja jalat jäivät vielä tuumailtavaksi, kunnes silmiin osui terassilla majailevat maalausalustat. Valkoisia metallikehikoita olen aikoinaan saanut töistä kaksinkappalein ja ne olivat eksyneet terassille maalausalustoiksi. Aika monet listat onkin tullut näiden avulla maalattua. Ei muuta kuin kehikolle kunnon pesu ja mallailemaan lankkua sen päälle. Lattialankku sahattiin lopulta kahteen osaan ja osat kiinnitettiin vierekkäin. Lankun pinnat hiottiin kunnolla, ja kaikki kolhut ja kolot annettiin tietysti olla. Lopulta öljysin pinnan vielä silkin sileäksi. Vaikka alunperin haaveilin pitkästä pöydästä, niin tämä lyhyempi versio on ollut ehdottomasti toimivampi ratkaisu tässä kapeassa kulkuväylässä.


Pidän kovasti siitä tunnelmasta mihin tämä olohuone on mennyt. Sävyt ovat vaaleita, mutta kontrastia tulee puupinnoista ja ripauksesta mustaa. Sisustus on rouheaa ja runsasta, mutta silti selkeää ja olematta kuitenkaan liian täyteen ahdettua. Syksyn mittaan kerroksellisuus tekstiileissä on lisääntynyt, ja joulua kohti mentäessä puuvillamatot vaihtuvat villaisiin.
Joulukuusen paikkaa olen jo miettinyt, ja se taitaa tänäkin vuonna löytyä tuosta nojatuolin viereisestä nurkasta. Tänä vuonna kuusen taakse jäävät hyllyt, joten kuusta ei enää saa ihan seinän viereen. Pitää siis metsässä kuusta mittaillessa yrittää katsoa mitat tarkkaan, ettei se päädy tukkimaan kulkua työhuoneeseen.


Tänä viikonloppuna tuvan puolelle tuli jo jouluinen tunnelma, josta näette kuvia ensi kerralla. 

Kauniita kuurapäiviä viikkoosi!6 kommenttia

 1. Kaunista on ja ihanan kodikasta :) Tallensin nuo hyllykuvat Pinterestiin, sillä etsiskelen parhaillaan kirjahyllyideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Pitäisi ottaa tuo Pinterest paremmin haltuun... Ehkäpä tästä innostuneena luon Hiirkoskelle oman tilin :) Tsemppiä ideointiin!

   Poista
 2. Onpa kaunista! Järjestys on tosi mielenkiintoinen, koska yleensä on tottunut siihen, että huonekalut ovat samassa linjassa seinien kanssa. Tosi kodikas tunnelma :)
  En ole aikaisemmin blogissasi käynyt, mutta jäin kyllä lukijaksi. Aivan ihana ja inspiroiva koti teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon Heidi! Kiva, että löysit tänne ja ihanaa, että jäät lukijaksi :) Välttelen parhaani mukaan liian kulmikasta järjestystä, ja vinosti aseteltu huonekalu pehmentää kivasti nurkkia. Näitä "epätyypillisiä" ratkaisuja joutuu kyllä useampaan kertaan pyörittämään ennen kuin asettuvat paikoilleen :)

   Poista
 3. Voi miten kaunista teillä on olohuoneessa! Tykkään tosi paljon värimaailmasta ja pehmeydestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida ihanasta kommentista! Pehmeys on kyllä ehdottomasti se oma juttu sisustuksessa :)

   Poista