Terassi viihtyisäksi

17.8.2019

Huomenta lauantaihin! Tänään tulee juttua meidän terassista, joka monien remonttivuosien jälkeen on saatu takaisin sille tarkoitettuun käyttöön.


Takapihan terassi on toiminut isona apuna remonttia tehdessä, kun katetulle terassille on saatu tarvittavat puutavarat ja koneet hienosti säiltä suojaan. Haittapuolena on tietysti ollut sirkkelistä pöllyävä puupuru ja erilaiset lautapinot, jotka kutistivat terassin oleskelutilat hyvin minimiin. Remonttien valmistuttua tähän tuli viimein muutos ja nyt loppukesästä terassi on ollut (lähes kokonaan) varustettuna viihtymistä varten.

Terassin siistimisen aloitin tietysti kunnon siivouksella. Alemman kuvan lähtötilanteessa on tavarat kannettu pois ja terassi harjattu puruista puhtaaksi. Tämän jälkeen oli vuorossa terassilautojen perusteellinen pesu ja öljyäminen.


Ja tässä lopputulos, kun kalusteet on kannettu paikoilleen ja kaappien kätköistä on kaivettu tänne tarkoitetut sisustustavarat. Kaikkien puruisten vuosien jälkeen terassista kuoriutui aika viihtyisä soppi!Kalusteista puheen, niin terassin ruokaryhmä oli todellinen löytö!

Tiikkipöytä on ostettu Vepsäläiseltä 50€:lla. Kosteiden maiden puulajit saattavat elää täällä Suomen kuivassa ilmassa, ja tämän pöydän kanteen olikin haljennut näkyvä railo, joten halusivat päästä tuhannen euron (!) pöydästä eroon. Muistan hieraisseeni silmiä, että oliko vitosen perässä tosiaan vain yksi nolla. Kaupat tehtiin pöydästä siltä seisomalta!
Pöytä on sen verran iso, että se säilytetään läpi talven terassilla. Vuosien varrella se oli päässyt harmaantumaan liikaa ja kanteen oli tullut vedestä läikkiä. Hioin pöydän kauttaaltaan ja samalla pyöristin halkeaman reunat, jotta pöydän pinnasta tuli tasainen. Pinnan öljysin kahteen kertaan, jonka jäljiltä pöytä on taas kuin uusi.

Pöydän ympärillä olevat korituolit ovat Ikean mallistoa, ja niitä meillä olikin etupihan puolella jo ennestään kaksi kappaletta. Viime kesänä Torissa tuli vastaan 4 kappaletta näitä samoja tuoleja, joille yhteishinta oli myös tuo hurjat 50€.

Eli 100€:lla tämä ruokaryhmä. Minusta oli aika onnistuneet kaupat!


Pöydän vasemmalla puolella on vielä tyhjää, koska seinän viereen on tarkoitus rakentaa pitkä valkoinen penkki lasten käyttöön. Ja pöydän alle ajattelin vielä laittaa maton, kunhan sopiva tulee vastaan!


Kevyet verhot ovat Ikeasta. Ostin tarkoituksella kokeiluun nuo sileät verhot sekä pitsiverhot. Ajatuksena oli käyttää jompia kumpia, mutta käyvätkin oikeastaan kivasti yhdessä - sileät verhot tuolla päädyissä ja pitsiverhot tässä portaiden molemmin puolin.
Verhot ripustettiin lasikuituriman avulla suoraan katoksen yläpalkkiin. Joskus 15 vuotta sitten olin tarvinnut tuota rimaa laskosverhoihin ja loppurulla oli kulkenut mukana tähän päivään saakka. Löytyihän sillekin lopulta käyttöä, joten kannatti taas olla hamsteri ;D
Jotta tunnelma olisi taattu myös illalla, niin lisäsin paljon erilaisia valoja ympäri terassia. Nykyään on niin mahtava valikoima erilaisia ulkovaloja! Ja kun ne monesti toimivat vielä hämäräkatkaisimella tai ajastimella, niin niitä viitsii ripotella sinne tänne kun ei tarvitse miettiä sammuttamista.Kun tämä terassin toinen pääty on nyt sisustettu ruokailua varten, niin toiseen päätyyn olisi tulossa löhöilyalue mm. sohvan ja riipputuolin kera. 
Voi olla, ettei tänä kesänä sitä puolta saada enää täysin valmiiksi, mutta pienen kuvan yritän ainakin tänne saada.

Miltä terassi vaikuttaa, viihtyisitkö sinä?

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?


4 kommenttia

 1. Voi miten ihanan näköistä! Kyllä viihtyisin :) Toivottavasti terassikelejä riittää vielä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, ihana kuulla! Ennusteiden mukaan aurinkoa olisi vielä kivasti luvassa, mutta minulla on kyllä jo terassituolien taljat odottamassa viileämpiä kelejä ;)

   Poista
 2. Kyllä viihtyisin! Näyttää niin kauniilta ja viihtyisältä. Ja mitkä löydöt! Pöytä on hieno. Ihanaa kun on katettu terassi. Se meiltä puuttuu, parveke kyllä on ja patioita eri tilanteisiin, myös terassi - mutta ei katosta. Tyydyn siihen - kaikkea ei voi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, kiva kuulla että tykkäät! Katos on kyllä pelastanut monet kerrat erinäisissä hommissa. Ja näinhän se on, ettei kaikkia ideoita vaan saa toteutettua. Tänä kesänä rupesin meillekin miettimään noita patioita. Niillä kun voisi saada rinnepihaan tasaisia alueita ilman, että maata tarvitsisi niin paljon muokata. Saa nähdä mitä keksitään! :)

   Poista