Tunnelmallinen keittiön nurkka

9.1.2020

Onpas ollut kaikin puolin erikoinen tammikuun alku!
 Plussakelit sen kuin jatkuu, ja perinteinen uudesta vuodesta alkava kevään odotus loistaa poissaolollaan!


Loppiaisena tuli kerättyä viimeisetkin joulukoristeet pois, vaikka näissä kuvissa tuo kuusikoriste vielä roikkuukin liesituulettimessa. Jätin kuitenkin runsaampia värejä näkyviin, koska kevään eikä vaaleamman sisustuksen tarve ole vielä alkanut kolkuttelemaan. Perinteisesti näin käy vuoden alussa, mutta nyt vaaleampi koti tuntuisi ennemminkin kalsealle kuin raikkaalle. Ja toisaalta tammikuussa alkanut kevään odotus käy aina kovin pitkäksi, joten tämä on kyllä ihan sopiva suuntaus. Annan punainen värin siis lämmittää kotia vielä tovin!Vaikka aurinko yrittää aina toisinaan pilkistellä, niin aika synkkiä nämä lumettomat tammikuun päivät ovat olleet. Sitä suuremmalla syyllä tuvassa tarvitaan vielä lämmintä tunnelmaa ja tulen loimotusta.
Tämä keittiön kulma on, kerääntyvästä puuroskasta ja tuhkasta huolimatta, yksi tunnelmallisimpia kohtia talossa. Silloin kun nurkka on pysynyt suht siistinä puuroskista ja lieden ympärille ei ole kerääntynyt ylimääräisiä pannuja, niin voi sytyttää kynttilät ja nautiskella tätä rouheaa tunnelmaa. Tämän nurkan omaperäisyyteen olen ollut erittäin tyytyväinen, ja nurkkaus houkuukin sitä maalaistunnelmaa mitä meidän kotiin halusimme.


Joulun jälkeen super alesta ostetuista amarylliksistä on riittänyt iloa pitkään ja olen niistä tehnyt jo monta asetelmaa. Ensin saivat olla ruukuissa, mutta kun painavat kukat alkoivat taivuttamaan varsia liikaa, leikkaisin kukkavarret maljakkoon. Amaryllis toimii hienosti leikkokukkana, ja vasta tänä vuonna hoksasin sen ensimmäistä kertaa...!

Toinen viime aikoina ilahduttanut ostos on ollut vanha leipälapio, jonka nappasin mukaan kirppisreissulta. Minua jaksaa aina ihastuttaa tuollainen patinoitunut puu, eikä 4 euron hintakaan päätä huimannut.


Koskaan ennen en ole tammikuussa tehnyt pihahommia (muita kuin lumitöitä siis,) mutta tänä viikonloppuna saattaisi olla mahdollisuus jatkaa kesken jääneen kukkapenkin kivireunusta. 
Joka tapauksessa kukkapenkit pitää käydä tarkistamassa valoisaan aikaan, jotta näkee onko plussakelit jo alkaneet nostamaan kukkasipuleiden alkuja.
Toivottavasti ei, koska haluan nauttia kukista sitten kevätfiiliksen ollessa parhaimmillaan!

*

Joko seuraat Hiirkoskea 

Lähetä kommentti