Kylpyhuone *ennen ja jälkeen*

4.4.2019

Alakerran viimeinen *ennen ja jälkeen* postaus tulee tässä ja kyseessä on kylpyhuoneen muutos.


Talon ainoa kylpyhuone ja WC sijaitsee alakerrassa portaikkotilan päässä. Tässä tilassa isoin muutos tehtiin maalilla ja uusilla kalusteilla.


Kylpyhuoneen tunnelma ei alunperin ollut kovin kutsuva. Tummat laatat ja kalusteet tekivät ilmeestä tunkkaisen ja epäsiistin, ja pieni tila tuntui entistä pienemmälle. Ilmettä lähdettiin muuttamaan ensimmäiseksi maalipurkin avulla.
Muuttaessamme kylpyhuone ei ollut kovin vanha (vaikka siltä näyttikin ensi vilkaisulla), joten seinäkaakelit pystyttiin raikastamaan valkoisella kaakelimaalilla. Tämä oli isompi projekti kuin olin alkuun ajatellut. Tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi seiniin tarvittiin kaksi kerrosta maalia, ja maali ei muutenkaan ollut helpoiten levitettävää. Ennen maalausta silikonisaumat piti vielä poistaa ja niiden irroittelu olikin tarkkaa puuhaa. Erinäisten kuivumisaikojen takia suihku taisi lopulta olla viikon verran pois käytöstä, joten onneksi meillä oli pihasauna käytössä.
Myös katon kellertävät puupanelit saivat valkoisen maalin ja wc-istuinkin vaihdettiin.


Kun lopulta pinnat oli saatu uusittua, niin tuli kalusteiden vuoro.
Alkuperäisen kaapin ja altaan tilalle mitoitettiin uusi taso sekä uusi kaappi niin, että kaikki mahdollinen tila saatiin hyödynnettyä. Saarnipuinentaso ulotettiin päätyseinään asti, jolloin saimme kaivattua laskutilaa lisää altaan sivuille.
Altaaksi löydettiin ihana vanhaa-aikaa henkivä Burlingtonin allas, joka saatiin puoleen hintaan mitättömän pienen vinouman takia (arvostan tällaista kauppiaan laatumoraalia).
Tason alapuolelle rakennettiin kaappi, joka maalattiin kalkkimaalilla sekä vahattiin. Kaappi jätettiin tarkoituksella kapeammaksi kuin päällitaso, jotta päätyseinän ja kaapin väliin jäi vielä tila kissanastialle.
Tunnelmaan sopiva peilikaappi löytyi pitkällisten etsintöjen jälkeen Porvoolaisesta sisustusliikkeestä. Ja sekin puoleen hintaan muutaman maalikuluman takia, jotka minusta sopivat kaappiin kyllä oikein hyvin :)


Suihkuseinä ei olisi ollut tilankäytön kannalta järkevä, joten piti löytää silmäämiellyttävä suihkuverhotanko. Lopulta päädyttiin teettämään kaareva suihkuverhotanko peltisepällä, jolloin saatiin suihkun puolelle kaikki mahdollinen tila käyttöön. Suihkuverhona tykkään käyttää kahta verhoa joista ulompi on kankainen. Kankaiset suihkuverhot eivät ole Suomessa kovinkaan yleisiä ja parit suihkuverhot onkin tullut tilattua Anthropologie nettikaupasta. Kankainen suihkuverho pehmentää kylpyhuoneen kovia pintoja ja tuo huonemaisuutta, mutta verhon kastumisen estämiseksi pidän kuitenkin sisäpuolella sellaista pehmeää yksiväristä suihkuverhoa.

Näinkin pieneksi tilaksi, tämän kylpyhuoneen muutoksen kanssa meni yllättävän paljon tunteja. Mutta lopputulos on kyllä ollut sen väärti :) Vielä kun löydetään sopivan kokoinen vanha puuovi korvaamaan tuon "pahvioven", niin muutos on valmis!


Alakerran muutokset on nyt käyty läpi, 
mutta yläkerrassa riittää vielä useamman jutun verran ihmeteltävää!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?

5 kommenttia

 1. Pienissä tiloissa on usein eniten erilaisia työvaiheita ja säätöjä. Suihkuverhonne on kaunis. Minä olen virittänyt vanhan lakanan suihkukaapin eteen verhoksi myös pehmentämään pikkuwc:mme tunnelmaa. Laattalattianne näyttää myös hyvältä. Meitä harmittaa oma lattiamateriaalimme valinta, jonka päälle olemme jo ikuisuuden haaveilleet uivaa lautalattiaa. Jossakin vaiheessa on sen aika. Remonttiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija viestistä, miten en ollut tätä aiemmin huomannut! Olen samaa mieltä, että kylpyhuoneiden kovia pintoja saa kivasti pehmennettyä verhoilla. Uiva lautalattia kuulostaa kyllä hienolle ratkaisulle, mutta sen näpertely tarvitsee varmasti oman aikansa ;)

   Poista
 2. Onpas kivasti sama värimaailma säilytetty joka tilassa. Itse myös aina varmistan etä til tulee hyödynnettyä hyvin. Olen harkinnut lasista suihkuseinää mutta toistaiseksi on vielä verhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Kun oma tyyli ja värimaailma on löytynyt, niin se on helppo kuljettaa mukana joka huoneessa :) Lasiseinä on kyllä näppärä, mutta minusta suihkuverhokin toimii oikein mainiosti!

   Poista
 3. Upea lopputulos verrattuna entiseen. Ymmärrän täysin kun mainitset, että entinen kylpyhuoneen tunnelma ei ollut kovin kutsuva. Kylpyhuone näyttää todella kutsuvalta nyt! Meidän olisi Helsingissä tehtävä saunaremontti mutta haluaisin myös kylpyhuoneeseen muutoksia. Täytyy alkuun budjetoida remontti ja miettiä mitä voidaan tehdä.

  VastaaPoista