Vastuulliset keittiövälineet

13.10.2019

* Kaupallinen yhteistyö: Orthex

Flunssa on kääntynyt jo parempaan suuntaan, joten tänään päästään keittiöpuuhiin!


Minä olen aika ahkera leipoja ja ruoanlaittaja. Harvemmin kumpaankaan puuhaan on ruhtinaallisesti aikaa käytettäväksi, joten työvälineiden pitää olla näppärät ja toimivat. En ole myöskään innostunut käsintiskaaja, joten pyrin siihen, että suurimman osan keittiön työvälineistä saa sujautettua tiskikoneeseen. Odotan myös tuotteilta pitkää ikää ja kestävyyttä. Nämä kriteerit mielessä pääsin yhteistyössä Orthexin kanssa kokeilemaan miten GastroMax BIO- sarjan keittiövälineet toimivat meidän arjessa. 


GastroMax BIO- sarjasta löytyy kattava valikoima työvälineitä päivittäisiin keittiöpuuhiin. Sarja laajeni syksyllä uusilla tuotteilla ja minä pääsin kokeilemaan miten esim. vispilä, kuorimaveitsi ja iso tarjoilulusikka toimivat kurpitsakakun leivonnassa. Ja erityisen kiinnostavaa oli päästä testaamaan juurikin tämän sarjan tuotteita, joiden valmistuksessa käytetään biomuovia. 
Biomuovi valmistetaan 98 prosenttisesti luonnon raaka-aineista - sokeriruo'osta ja pohjoismaisesta kuusesta. Tämä raaka-aine on puutuotteiden ja selluloosan valmistuksessa kerättävä ylijäämätuote - tuotantolinjalla puu hyödynnetään siis kokonaan. Isona plussana biomuovissa on myös, että joidenkin tuotteiden kohdalla päästään jopa 60 prosenttia pienempään hiilijalanjälkeen verrattuna neitseellisestä muovista valmistettuihin tuotteisiin. 
GastroMax BIO- tuotteet vaikuttavat vahvoilta ja pitkä ikäisiltä, mutta kun tuote joskus saavuttaa elinkaarensa loppupään voi leikkuulaudat lajitella muovinkeräykseen ja työvälineet kahvoineen metallinkeräykseen. Tämä oli minusta mahtava tieto, koska pidän suuressa arvossa sitä, että tuote on kierrätettävä ja sen elinkaari on valmistajan osalta mietitty loppuun asti. 
Oikein hyvin toimivia ja vastuullisia tuotteita siis! Keittiövälineet täyttivät myös ne minulle tärkeät kriteerit näppäristä ja tiskikoneen kestävistä tuotteista, joten tänään on saatu herkutella kurpitsakakulla! (Kakusta on tulossa myöhemmin reseptiä.)
Ja vielä haluan mainita biomuovin hauskasta ulkonäöstä, joka minun silmään näyttää vahvasti korkilta. Meidän keittiössä on paljon puunsävyjä, joten nämä tuotteet istuivatkin keittiön värimaailman todella hyvin. Ja harvemmin tulee pidettyä muita kuin täyspuisia leikkuulautoja esillä, mutta nämä biomuoviset, puunkuviota jäljittelevät, sopivat aika kivasti täyspuisten pariksi!

Joku teistä pääsee myös kokeilemaan miten nämä GastroMax BIO- tuotteet sopivat omaan keittiöön, nimittäin seuraavaksi on tulossa arvontaa! 
Ja haluan vielä vinkata, koska joulu on lähestymässä ja arvostan arjessa hyödyllisiä lahjoja, että tämän sarjan tuotteet sopisivat varmasti lahjapakettiin - vaikka pizzaleikkuri ja parmesanraastin perjantai-illan herkutteluhetkiin!


Mahtavaa viikonaloitusta sinulle!

*

Joko seuraat Hiirkoskea 
6 kommenttia

 1. Onpa kiva kuulla tarkemmin tuotteiden alkuperästä, ja mikä onni että ne ovat myös kertakaikkisen kauniita. Vastuullisuus kunniaan!

  VastaaPoista
 2. Onpa hienoa vastuullisuus näissä keittiön tarpeellisissa, pienissä työkaluissa. Menin heti tutustumaan valikoimaan ja tarvitsen kaksi uutta leikkuulautaa, juustohöylän, kunnollisen vispilän ja pizzaleikkurin, mainio lahjaidea; hyötytavaroita ja edullisiakin vielä.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit valikoimasta mieluisia! Ja jos vähääkään pitää keittiössä puuhastelusta, niin näitä osaa arvostaa varmasti lahjanakin :)

   Poista
 3. Aivan ihania �� ihanaa, kun löytyy muitakin kuin muovisia ja mustia. Pizzaleikkuri ja lisäjuustohöylä on ikuisuuslistalla, mitä pitäisi keittiöön hankkia. Samaten hyvä lahjaidea.

  tiinatorg@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, ovat hyvällä tavalla neutraaleja! Tätä uudemmassa postauksessa on muuten arvonta käynnissä, jossa kannattaa käydä osallistumassa :)

   Poista