Hiirkoski syyskuussa

5.10.2019

Ihanan leiskuvat syksyn värit ovat täällä!


Tänä vuonna ruska on ollut täällä etelässäkin erityisen kaunis. Työmatkoja on tehnyt mieli ajella hitusen hiljempaa, jotta tuo värikylläisyys on ehtinyt painua mieleen tulevaa marraskuun pimeyttä varten.

Hiirkoskella, syyskuun viimeisenä päivänä, haavat ja koivut hehkuivat upeana keltaisena rintamana.  Tämän päivän näkymä ei enää täysin vastannut kuvaa vaan kovat tuulet olivat vieneet osan lehdistä mennessään. Ja niiden jäljelle jääneiden lehtien keltainen väri on alkanut jo muuttumaan ruskeaksi - ihan liian nopeasti jos minulta kysytään. Syksyn hehkun soisi kyllä kestävän paljon pidempään! Huomenna olisi tartuttava toimeen ovikranssin suhteen jos meinaan vielä saada vaahteran lehdet keltaisina talteen.

Tämän vuoden 9 kuukautta on nyt kerätty kollaasiksi. Kolme viimeistä kuukautta vielä puuttuu, mutta kollaasista on kuitenkin jo nähtävissä neljä upeaa vuodenaikaa! Eilen ihmeteltiin ensimmäisiä lumihiutaleita, ja nähtäväksi jää onko vuoden viimeinen kuva valkoinen.


Huomiseksi on luvattu kaunista syyspäivää, joten suunnitelmissa olisi jatkaa miehen kanssa tuija-aidan istutusta, ja muutenkin pitäisi pihaa siivoilla talvikuntoon.
Callunat ja kukkasipulit odottelevat ulko-oven vieressä omaa istutusvuoroaan, ja seuraavaksi blogiin taitaakin tulla pihakuvia!

*

Joko seuraat Hiirkoskea 

Lähetä kommentti