Omenapiirakkaa iltapalaksi

5.10.2018

Kun ulkona ropisee sade ja ilta on muutenkin syksyisen pimeä, kaivataan jotain piristystä. Silloin ainakin meillä toimii leipomukset.


Viimeaikoina leipomiseen on ollut enää pieniä hetkiä käytettäväksi, joten resepteiltä vaaditaan nopeutta. Tässä yksi sellainen.



OMENAPIIRAKKA MURUKUORELLA

Taikina:
150 g margariinia
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa

Pinnalle:
2-3 omenaa siivuina
pinnalle kanelia ja sokeria


Sekoita sula rasva ja sokerit.
Lisää sekaan 2,5dl jauhoja.
Siirrä taikinasta reilu 1 dl sivuun odottamaan pinnalle ripottelua.
Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kuori ja siivuta omenat ja asettele ne taikinan päälle. 
Ripottele omenoiden pinnalle kanelia ja hieman sokeria. 
Vielä lopuksi murustele sivuun otettu taikina omenoiden päälle.

Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Nauti hieman lämpimänä kermavaahdon kera.



Herkullista perjantai-iltaa!



Lähetä kommentti