Lastenhuoneen säilytysratkaisut

12.10.2018

Lastenhuoneen siistinä pitäminen saattaa monessa kodissa olla ongelmallista. Valehtelematta voin kuitenkin väittää, että meillä kodin siistein huone on nimenomaan lastenhuone. Tähän on päästy riittävällä säilytystilalla ja sillä ettei ihan kaikki lelut ole saatavilla ilman aikuisten apua.


Lasten vaatesäilytys on meidän makuuhuoneen vaatehuoneessa, joten lastenhuoneessa tilaa tarvitaan oikeastaan vain leluille. Tähän tarkoitukseen kunnostin vanhan Lundia kirjahyllyn. Kirjahylly oli alunperin se perinteinen jo kellastunut mäntyhylly, joita tulee vastaan nettikirppareilla. Me olimme aikoinaan saaneet hyllyn ilmaiseksi ja se odotteli vajassa parempaa käyttötarkoitusta. Kaapin ovet ostettiin miehen töistä eikä niihin kovin montaa euroa mennyt. Tämä hylly sopisikin aika hyvin LÖYTÖJÄ osioon.

Hyllyn olen kokonaisuudessaan maalannut Helmi-kalustemaalilla ja alle on sudittu pohjamaali. Kirjahyllyn rungon jätin hiomatta, mutta hyllyt on hiottu kevyesti, jotta lakkapintaan on saatu parempi tartuntapohja.
Kaapin ovet ovat neliön malliset kehysovet. Näin jo heti mielessäni kunka hauskasti ne toimisivat pieninä liitutauluina. Mustat neliöt ovissa on siis maalattu ensin magneettimaalilla ja päällimmäinen pinta on liitutaulumaalia. Mustan liitutaulumaalin sekaan sekoitin hitusen valkoista kalkkimaalia, jotta sain pinnasta jo valmiiksi hieman harmahtavan. Tämähän olisi varmasti onnistunut myös hieromalla liitua valmiiseen pintaan, mutta kokeilin nyt tällaista ratkaisua, joka toimikin toivotulla tavalla.
Ovien puisten nuppien tilalle solmin hamppunarusta uudet vetimet.


Kirjahyllyssä kaikki lelut eivät tosiaan ole lasten saatavilla, vaan ylempien laatikoiden alas saamiseen tarvitaan aikuisten apua. Tämä auttaa järjestyksen ylläpitämisessä, kun lapset ovat oppineet, että edeltävä leikki siivotaan pois ennen kuin uusi laatikko nostetaan alas. Isoveli yltää jo kolmannelle hyllylle, mutta siltä varalta jos vaikka jokin pikku apina päättäisi lähteä havittelemaan ylähyllyjen aarteita, on kirjahylly pultattu kunnolla seinään kiinni  :D


Riemukasta perjantaita!2 kommenttia

 1. Hei,
  Näyttää oikein suloiselta ja mukavalta. Liitutaulu ovissa on tosi hauska idea! Meillä on muuten aivan samanlainen pulpetti ja iso pärekori. Pulpetti on ikävä kyllä ollut kellarissa remonttia paossa jo kuusi vuotta! Olisi varmaan aika kaivaa se esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara!
   Vanhat pulpetit on vaan jotenkin liikuttavan ihania ja (päre)koreja ei voi olla koskaan liikaa. Ottakaa pulpetti ihmeessä käyttöön jos vain jo paikka löytyy :)

   Poista