19.2.2017

Pikkuhuone

Eli meidän työ- ja vierashuone.

Ennen remonttia huone oli alakerran viimeisin huone, peräkamari. Kulku huoneeseen kävi tuvan ja portaikon kautta, ja käyttöä huoneelle ei ollut kuin vierasmajoituksessa.
Remontissa avasimme olohuoneesta uuden kulun, ja nykyään pikkuhuone on päivittäisessä käytössä olohuoneen jatkeena. Pikkuhuone nimitys on jäänyt käyttöön vaikka huone ei enää pikkukopilta tunnukaan.
Tällaisessa puulämmitteisessä talossa lämmön kiertäminen on erityisen tärkeää, ja uuden oviaukon ansiosta lämpö leviää nykyään tasaisemmin koko alakertaan. Kaikin puolin uusi oviaukko oli onnistunut ratkaisu. Ja jos pikkutyypeiltä kysytään, niin parasta on kun alakerrassa pääsee juoksemaan ympyrää.


Tähän huoneeseen on tullut hankittua varta vasten vain kirjoituspöytä. Kaikki muut tavarat ja huonekalut ovat olleet meillä valmiina ja löytäneet paikkansa pikku hiljaa. 
Sänkynä on tällä hetkellä kaksi runkopatjaa päällekkäin, jotka siirtyvät pojille yläkertaan kunhan lastenhuoneen remontti siihen pisteeseen etenee. Nykyisen korkean sängyn tilalle onkin jo ajatuksissa jotain ihanaa vanhaa.


Kirjoituspöytä on elämää nähnyt ja vähän vinkura. Nitisee ja natisee kirjoitellessa, mutta on silti aika sympaattinen, vai mitä?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti