Pihalla ilta-auringon aikaan

23.5.2018

Toukokuu on kyllä antanut parastaan ilmojen suhteen!
Tällä viikolla pihan puut ovat avanneet lehtensä ja maisema on muuttunut vihreän vehreäksi. 


Ennen kuin pihan reunalle istutetut havut kasvavat kunnolla, niin talvisin meidän piha on viereiselle tielle aika avoin. Mutta onneksi kesäisin tilanne on jo aivan toinen - heti lehtien auettua lehtipuut antavat täydellisen näkösuojan ja ohi ajelevat autot huomaa enää hurinasta.

Näkösuojan lisäksi puut tuovat pihaan ryhtiä ja rakennetta. Meillä on pihapiirissä monennäköisiä ja -kokoisia puita ja erityiset suosikkini ovat tammet ja jättimäiset omenapuut. En näitä (vielä) ole halailemaan ruvennut, mutta ohi mennessä käyn vähän taputtelemassa. Vanhojen omenapuiden rungoilta rapsuttelen myös sammaleita pois ja voin melkein kuulla kuinka puu hyrisee tyytyväisenä.



Oliivipuukin on päässyt tai oikeastaan joutunut jo pihalle. Syy miksi puu kiikutettiin aika nopeasti ulos, oli nimittäin sen mukana tullut muurahaispesä!
Onneksi huomasin aika pian, että kastelun jälkeen ruukun pohjalle oli huuhtoutunut muurahaisia. Muurahaiset olivat jotenkin kummallisen näköisiä, pieniä ja keltaisia, joten puun juuristo tuholaisineen sai kunnon Raid käsittelyn. Oliivipuu ei ollut tästä moksiskaan ja se pääsi vielä piharuukkuun, jossa tuo näyttää viihtyvän hyvin. Muutamat kesäkukat voisin vielä tuohon juurelle kaveriksi laittaa.



Tämän puutarhatontun nukkumaanmenoaika meni jo, joten nyt kipin kapin yläkertaan.

Aurinkoista viikkoa sinulle!



Lähetä kommentti