Hiirkosken hätävara

24.3.2017

Jos pöytään pitää saada nopea jälkiruoka tai makeahammasta kolottaa muuten vaan, niin turvaudun tähän herkkuun. Marjapaistos valmistuu pienellä vaivalla ja reseptiä on helppo varioida sen mukaan mitä kaapeista löytyy. Marjat voi valita oman maun mukaan, ja kuorrutteeseen on helppo hyödyntää pussien pohjat ~ siemenet, pähkinät, granolat. Helppoa ja hyvää!


Hiirkosken hätävara

6-7dl marjoja oman maun mukaan ~ meillä yleensä mustikoita, punaherukoita, puolukoita
1rkl perunajauhoja
( sokeria )

1dl kaurahiutaleita
0,25dl mantelirouhetta
0,25dl auringonkukan siemeniä
0,25dl rikottuja cashewpähkinöitä
0,5dl granolaa
1rkl vehnäjauhoja
1/2tl kardemummaa
1/2tl kanelia
0,75dl fariinisokeria
75g sulaa voita

Pyöräytä perunajauhot ja jäiset marjat sekaisin, ja lisää sokeria tarvittaessa. 
Laita marjat voideltuun vuokaan.
Sekoita kuorrutteen kuivat aineet ja lisää sula voi.
Ripottele kuorrute marjojen pintaan.
Paista 200 asteessa n.25min.

Maistuu kermavaahdon tai jäätelön kaverina!







Lähetä kommentti