Kasvistosta herkät taulut

1.12.2017

Tänään kokeilin kesän alussa ostamani kasviston sivuja kehyksiin. Ja voi että tauluista tuli juuri niin ihania kuin ajattelinkin! 

Nämä kuvat otin lastenhuoneessa, mutta taulut ovat tulossa olohuoneeseen ja tarkoitus olisi kehystää vielä pari kasvia kunhan käyn ostamassa kehyksiä lisää. 


Kasviston, tai oikeastaan kaksi kasvistoa, ostin kesän alussa ja mielessä oli nimenomaan ajatus tehdä kasveista tauluja. Kaupat tein hieman riskillä, koska ilmoituksen kuvissa ei ollut nähtävissä kuin yhden kasvin kuva. Paketti saapui oikein huolella paketoituna ja myyjä oli vielä erikseen postista varmistanut miten nämä herkät sivut saataisiin ehjänä perille. Taas oli ihan parasta kaupankäyntiä!


Kasvistot ovat vuodelta 1966 ja kasvit on kerätty Somerolla Längsjön kartanon mailta. Google osasi kertoa, että 1900-luvun alussa kartanossa toimi puutarhakoulu ja on hyvinkin mahdollista, että jotkin näistä kasveista ovat olleet puutarhuriopiskelijoiden istuttamia. 
Molemmat kasvistot on kerännyt Väinö Riikonen ja tuskin hän tuolloin osasi ajatella, että joku puolivuosisataa myöhemmin vielä kehystäisi kasvit ja ripustaisi ne seinälleen.


Kasvit on selvästi kerätty ja aseteltu huolella, liekö ollut tuolloin koulutehtävä, ja näitä on ilo katsella edelleen. Monet kasvit ovat säilyttäneet värinsäkin hienosti. 


Tulee olemaan vaikea valinta mitkä kaksi näistä vielä kehystän!

Lähetä kommentti