Kranssi puolukanvarvuista

24.11.2017

Myönnettävä se on, että ovat nämä marraskuun harmaat päivät olleet väsyttäviä. Itseään pitää patistella vähintään kaksinverroin kovemmin, jotta saa tartuttua kotihommiin ja sun muihin vietäviin välttämättömyyksiin. Onko teillä ollut samaa vikaa?

Pari viikonloppua peräkkäin meillä tehtiin listoitushommia katonrajassa ja nyt pitäisi patistella itsensä paklailemaan ruuvin reiät listoista piiloon ja sutaisemaan vielä viimeinen maalikerros. 
Listoista kerron toiste enemmän, tultiin nimittäin miehen kanssa valinneeksi sellainen malli jota ei pelkän naulapyssyn kanssa saatu paikoilleen vaan käytössä oli huomattavasti järeämmät vehkeet sorkkaraudasta lähtien.

Instagramissa olen ihastellut muiden ihanan jouluisia kuvia, mutta meidän kotona ei vielä ole joulusta tietoa. Nyt on tarkalleen kuukausi aikaa pistää paikat järkevään kuntoon jotta päästään kantamaan kuusi sisään.

Koska paperitähdet odottavat vielä ripustamistaan niin tänään kuvia kranssista jonka tein ulko-oveen. Meidän pihalta löytyy tämän tyyppisiin askarteluihin vaikka mitä materiaalia ja hehtaarin tontilta näitä voi myös surutta kerätä. Tähän kranssiin keräsin puolukanvarpuja, japaninvaahteran pudottamia lehtiä ja koivunoksia.


Märistä koivunoksista pyöräytin tukevan kehikon johon kiinnitin rautalangan kanssa tiuhaan puolukanvarpuja. Japaninvaahteran lehtiä ei tarvinnut sen kummemmin kiinnittää vaan pysyivät hyvin varpujen väliin tökkimällä. Varpuihin oli jäänyt kiinni muutamia marjoja jotka ovat kranssissa kuin pieniä punaisia helmiä.


Tuulisten päivien takia pitkitin kranssin ripustamista ja säilytin sitä muutaman päivän sisällä. Ja lehdethän rupesivat tietysti kuivumaan ja käpristymään. Sinänsä harmi, mutta ehkä lehdet pysyvät näin ryppyisinä vielä paremmin paikoillaan. 

Muistutuksena itsellekin, että kun käyttää luonnonmateriaaleja tämän tyyppisissä askarteluissa niin kannattaa ne käyttää heti tai säilyttää ulkona jotteivat pääse kuivumaan, ja näin ne ovat helpommin käsiteltäviäkin. Ja valmis tuotos säilyy parhaiten kosteassa ulkoilmassa, tietysti.


No nyt patistan itseni tiskikoneen tyhjennykseen ja sen jälkeen katonrajaan paklailemaan! 


6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Japaninvaahterasta saa kyllä niin ihanan väriset lehdet!

   Poista
 2. Ainakaan kuvista ei huomaa, että lehdet olisivat pahasti kuivuneet. Kaunis kranssi joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Kuvat otin toissa viikolla heti oveen ripustamisen jälkeen, ja kylläpä nyt viikonloppuna hämmästyin kun lehdet olivatkin suoristuneet takaisin. Ei sitä ilmeisesti turhaan sanota, että raikkaassa kosteassa ilmassa ulkoilu pitää rypyt loitolla ;)

   Poista