Ruokakomero järjestyksessä

3.11.2017

Taas yksi viikko vierähti ja ollaan jo perjantaissa! 
Päivät kulkee niin vauhdilla, joten tällä viikolla aloitin jouluun valmistautumisen - ensimmäiset lahjat on ostettu ja pihan tuijiin sytytetty valonauhat ☆

Sisällä joulutunnelman sijaan on kuitenkin kaamea remonttikaaos. Joka huoneeseen levittäytynyt remontti pitää saada kuriin joulukuuksi, koska haluan päästä nauttimaan glögilasillisesta joulukuusen valossa ilman silmiinpistäviä ryönäkasoja. Siksi viikonlopun suunnitelmissa onkin listojen maalausta ja paikkojen järjestelyä.


Keittiön ruokakomeron olen kuitenkin saanut järjestykseen. Tai ruokakomeron ulkopinnassa ei ole kesästä tapahtunut muutosta, mutta kaapin sisäpuolella on valmiimpaa. 

Ensisijaisesti ruokakomerolla haettiin lisätilaa meidän ahkerien leipojien kuiva-aineille, sekä haluttiin paikka mikrolle. Ja bonuksena toivottiin, että kissan nappulapussi saataisiin kaappiin piiloon. Ja näin hyvin tämä kaikki onnistui!


Keskelle mitoitettiin tila mikrolle ja muut hyllyn korkeudet mietittiin isoimpien jauhopussien ja purkkien mukaan. Kaikki hyllyt käsittelin maalin sijaan valkovahalla. Pähkäilin, että vaha varmasti kestäisi maalia paremmin tavaroiden edestakais siirtelyä. 

Kaapin pienemmille tavaroille halusin puulaatikot, jotta erikokoiset paketit ja löysät pussit pysyisivät hyvässä järjestyksessä. Kun jotain tarvitsee saa laatikon helposti nostettua pöydälle tutkittavaksi. Puulaatikot myös rauhoittavat kaapin sisältöä ja kauppakasseja on nykyään ihana purkaa, kun tavarat saa asetella kauniisiin laatikoihin. Minä vain niin nautin tällaisesta arjen estetiikasta!


Ylin hylly on ainakin minulle turhan korkealla päivittäisiä tavaroita varten, joten sinne järjestin paikan lääkkeille. Ylimmällä hyllyllä ne ovat hyvin lasten ulottumattomissa, kuten myös konetiskitabletit.


Ja arvasitteko jo missä se kissan jättimäinen nappulapussi on? No tuolla harmaan paperipussin sisällä alimmalla hyllyllä! Enää ei ole vaarana, että nappulapussi kaatuu ja leväyttää sisältönsä pitkin kaapin pohjaa. Ja kirjava nappulapussi on ihanasti piilossa tuon harmaan kaunokaisen sisällä. Arjen askareet sujuvat taas hieman kauniimmin!


Kaunista perjantai-iltaa!


2 kommenttia

  1. Hurmaava ruokakomero! Arjen estetiikka on tärkeää. Kauppakassien purkukin voi olla juhlaa, kun on kiva järjestys. 💚 Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Aivan näin, arjen askareista tulee mukavampia, kun ne "käärii kauniiseen paperiin" ;)

      Poista