Portaikko *ennen ja jälkeen*

29.3.2019

Nyt jatkuu remonttipostaukset. Alakerrasta on esittelemättä vielä kaksi tilaa, joista paljastan ensimmäisenä portaikon muutoksen.


Tämä osa talosta on rakennettu alkuperäisen hirsirungon ulkopuolelle n. 40-luvulla. Kapea portaikkotila on keittiön ja vierashuoneen välissä ja tästä on ainut kulku yläkertaan sekä takaterassille. Alemmassa kuvassa näkyvän oven takana on lisäksi vielä kylpyhuone/WC. Meillä ei ole erillistä kodinhoitohuonetta vaan tässä tilassa sijaitsee myös pyykinpesukone sekä kuivausrumpu.
Eli kuten arvata saattaa trafiikki on aika kova, erityisesti aamuisin. Remontilla haluttiinkin tehdä tästä monitoimitilasta toimivampi ja tietysti kauniimpi. 
Lähdetäänpäs ihmettelemään mitä olemme saaneet aikaan.


Ruskean ja persikan sävyt saivat väistyä vaalean värimaailman tieltä. Tilassa uusittiin katon ja seinien pinnat, ja lattian kaakelit raikastettiin vaalean harmaalla maalilla.  Portaikko maalattiin kauttaaltaan ja kaiteet uusiittiin turvallisemmiksi. Portaiden askellukset muutettiin umpinaisiksi, jotta portaiden alla olevat tavarat eivät enää näkyisi vierashuoneesta katsottaessa. 


Portaiden alla oleva vesivaraaja on vaihdettu jo isompaan, koska aamuisin suihkuun menijä nro.2:kin halusi käydä pesulla lämpimällä vedellä. Vesivaraajan lisäksi portaikon alle mahtuu muutama säilytyslaatikko, joten yleisilmeen kannalta oli ehdottoman tärkeää, että portaikon sivustakin saataisiin umpeen. Vesivaraajan eteen rakennettiin ovet (vetimet vielä puuttuu) ja portaikon alemmassa osassa on viisto seinäke jonka saa nostettua helposti pois kun pitää päästä käsiksi alla oleviin tavaroihin. Pesukoneen takia lattia oli vesieristetty ja lattiakaivo sijaitsee portaikon alla. Siksi viisto seinäke jätettiin lattiasta vajaaksi, jotta vahingon sattuessa vesi pääsisi valumaan kaivoon asti.


Ylemmissä kuvissa on näkymä kylpyhuoneen ovelta vierashuoneeseen päin. Kuvissa näkyy miten väliseinä rakennettiin uusiksi, jotta pesutornille saatiin sovitettua paikka nurkkaan.
Tässä tilassa isona tunnelman luojana toimii hirsiseinä, jota saatiin jätettyä näkyviin paneloimalla pitkä seinä vain osittain (näkyy ensimmäisessä kuvassa parhaiten). 


Näin pieneksi ja vilkkaaksi tilaksi saimme omasta mielestämme mahdutettua tänne hyvinkin paljon eri toimintoja. Pyykkitornin viereen rakensimme tilaa pyykeille ja pesuaineille sekä muille kaunistautumistarvikkeille kuten hiustenkuivaajat sun muut.


Pyykkikorien ja pyykkitornin edessä on suojana verhot, joihin päädyimme käytännöllisistä syistä. Käytön jälkeen minä haluan aina tuulettaa pyykkikoneen ja kuivurin kunnolla. Kaapin ovet, joita alkuun harkitsimme, olisivat siksi joutuneet olemaan paljon auki ja pienessä tilassa olisivat varmasti olleet aina tiellä. Verhoratkaisu oli lopulta paras ja toimivin, koska verho ei sivuun vedettäessä vie ylimääräistä tilaa, ja näin koneiden luukut saa pidettyä tuuletuksen ajan auki. Kaiken lisäksi pellavakangas löytyi omista kangaskätköistä, ja jo olemassa olevan hyödyntäminenhän on aina plussaa.


Varsinainen monitoimitila siis. 
Mitäs mieltä olette tästä raikastuksesta?
Joko seuraat Hiirkoskea Facebookissa, Instagramissa tai Bloglovinissa?

4 kommenttia

 1. Ihanan valoisa ja raikas muutos tuli!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva kun jätit kommentin :) Aurinkoista viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Inspiroiva tämä sinun blogisi! Tuo lämpimän tuulahduksen hyytävään iltaan! Kiitos! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tuija! Viestisi lämmitti kovasti! <3

   Poista