Keväisempi olohuone

17.3.2019

Ulkona on tällä hetkellä kunnon lumimyräkkä ja ajatus keväästä tuntuu nyt niin kovin kaukaiselta. Onneksi sisällä, ja varsinkin olohuoneessa, tilanne on hieman toinen, kun tunnelma päivittyi viikonloppuna keväisempään suuntaan.


Minä en vaihtele verhoja vuodenaikojen mukaan vaan meillä vaihtuu matot. Erityisesti olohuoneen tunnelma ja värimaailma on helppo muuttaa mattojen avulla. Viikonloppuna sanoinkin heipat mausteisille sävyille ja rullasin punaisen kelim-henkisen maton pois. Tilalle toin kevyemmän puuvillamaton ja vaaleampia beigen sävyjä. 


Tässä Luhdan maton kuvioinnissa on hieman boheemia tunnelmaa, joka minua on aina viehättänyt. Nykyään meidän kodin sisustuksessa tuo boheemius on sekoittunut romantiikan ja rustiikin kanssa, ja yritän näitä pitää sulassa sovussa keskenään.

Samalla kun olohuoneen ilme keveni, niin koti kaipasi uusia kukkia. Uskoisitteko, että tuo ikkunan edessä oleva kasvi on tulilatva? Kukkakaupassa luulin iskeneeni silmäni jaloleinikkiin, mutta lähempi tarkastelu paljasti sen tulilatvaksi isoilla kerrotuilla kukkaryppäillä. On niin kovin kaunis, että toivottavasti pysyy kukassa pitkään!


Ja tietysti tulppaaneja pitää olla,
ja erityisen kauniilta ne näyttävät noin rennosti notkuen Marimekon Urnassa!


Lähetä kommentti