Entinen kuisti, nykyinen eteinen

19.5.2017

Kuisti on todennäköisesti rakennettu 30-luvulla, ja muuttaessamme oli se hyvin rosoisessa kunnossa. Jotain tästä kertoo se, että ennen remonttia mieheni pappa kutsui tätä tilaa luolaksi.
Kuistille kuljettiin lonksuvista puuovista, ja tuossa tuolin tilalla kulki puuportaat yläkerran vintille. Toinen ikkunan paikka oli laudoitettu kiinni, ja jäljelle jääneestä ikkunasta sisään tuleva valo jätti kuistin päivisinkin hämäräksi. Tuolloin tässä tilassa säilytettiin polttopuita ja puutarhatarvikkeita.


Remontissa uusimme eristystä ja palautimme jokinäkymän vanhalle ikkunan paikalle. Vanha ulko-ovi oli parhaimmat päivänsä nähnyt, joten paras ratkaisu oli teettää puusepällä uudet pariovet. Vanha pariovi odottelee nyt vajassa parempaa käyttöä.
Pinnat piti uusia, mutta lattiasta otimme tietysti talteen kaikki ehjät laudat. Näitä olemme hyödyntäneet jo tuvan hyllyinä.
Seinät, katto ja lattia saivat siis uutta puuta ylleen ja hirsiseinä maalattiin kalkkimaalilla. Osa listoista vielä puuttuu ja lattiaan meinaan vielä maalata aina ihailemani ruudutuksen.


Näissä kuvissa näkyy vain tuo eteisen yksi nurkka. Vastakkaiselle seinustalle naulakon alle on suunnitelmissa tehdä kunnolliset kenkähyllyt sekä pieni penkki jonka sisään saadaan piiloon kierrätystä odottavat paperit ym.
Palavasti odotan, että jossain kohtaa löytyisi hetki kalusteiden rakentamiselle, nimittäin tällä hetkellä kengät ja tavarat pyörivät ympäri eteistä ja kaaos on hetkessä valmis.

4 kommenttia