Kevään kaunottaret

4.6.2017

Viimeksi lupailin arvontaa, mutta omenapuiden kukinta kiilasikin tähän väliin. 


Omenapuiden kukinta on joka kevään kohokohta ja jännityksellä aina odotetaan millaiset hattarapilvet saadaan ihailtavaksi.
Tänä vuonna kukinta on selvästi myöhässä eivätkä puut ole vieläkään aivan täydessä kukassaan. Onneksi nyt viikonloppuna saatiin aurinkoiset ilmat joten toivottavasti pörrääjät ovat olleet ahkeria.

Meillä on kolme vanhaa omenapuuta jotka tekevät joka vuosi joko paljon tai aivan valtavasti omenoita.
Kaksi puista ovat saaneet vuosikymmenet kasvaa ilman leikkuuta ja ovat kirineet pitkälti yli kymmenen metrin mittaan. Kolmatta omenapuuta on aikoinaan leikattu ahkerammin ja leveälle kaartuva oksisto vänkyräisen rungon kanssa tuo mielikuvan jättimäisestä bonsaipuusta. Tällä bonsaipuulla on kuitenkin korkeutta yli kuutisen metriä.

Näistä puista sadonkorjuu ei olekaan ihan helpoin homma, ja joka syksy omenapoimuriin viritellään jatkovarren jatkovartta ja silti yläoksien punaposkiset omenat jäävät keräämättä.

Viikonloppu juoksi ohi vauhdilla ja maanantai se jo kurkkii kulman takana. Nyt iltahommien pariin ja ensi viikolla palataan siihen arvontaan!


4 kommenttia

  1. Aivan ihania kuvia, omenapuun kukat ovat superkauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Tänään viimeinenkin omenapuu aukaisi kukkansa ja pihalla on aivan huumaava tuoksu :) Kaunista viikkoa sinulle!

      Poista