Vierailu Mandin puodissa

8.10.2017

Muutama viikonloppu sitten kävin vierailulla Mandin puodissa.
Aiemmin Mandin puodin tyynyliinat ja keittiötekstiilit olivat tulleet minulle tutuiksi paikallisesta kesätapahtumasta, kun tuolloin mukaan lähti tyynyliina ja keittiöpyyhe. Ja nyt kävin katsomassa mitä kaikkea muuta ihanaa puodilta löytyykään.


Itäisellä Uudellamaalla Pukkilassa seisoo kauniissa pihapiirissä pieni punainen hirsimökki. Mökissä on vuosikymmeniä sitten asunut Mandi jonka mukaan mökissä nykyään toimiva käsityöpuoti on nimetty.
Äidin ja tyttären pitämä Mandin puoti on täynnä toinen toistaan ihanampia käsityötuotteita, ja aivan kaikki puodissa myytävät tekstiilituotteet ovat heidän itse taidokkaasti valmistamiaan.


Puodissa riittää katseltavaa ja hypisteltävää ja jo tila itsessään on hurmaavasti sisustettu, jossa hehkuvat tapetit ja vanhat rakenteet luovat ihastuttavaa tunnelmaa.  



Mandin puodin valikoimasta löytyy tuotteita kodin jokaiseen huoneeseen saunaa unohtamatta. Pöydillä ja hyllyillä notkuu tyynyliinoja, pyyhkeitä, patalappuja ja -kintaita kauniissa väreissä ja kuoseissa. Materiaaleina on pellavaa, samettia ja puuvillaa hehkuvissa väreissä sekä maanläheisissä sävyissä. Valikoimissa on myös mattoja, pellavalakanoita, Mandi-tunikaa, saunatekstiilejä, kangaskasseja ja vaikka vallan mitä. Puoti on oikea aarreaitta ja löytöjä on helppo tehdä kun monesti samaa kuosia löytyy vain muutama kappale.


Meille kotiin Mandin puodin valikoimasta löytyisi vaikka mitä ihanaa. Meillä kun nukutaan nykyään suurimmaksi osin vain pellavalakanoissa niin nuo oveen ripustetut raidalliset pellavalakanat jäivät kyllä kutkuttelemaan mieleen. 



Kudotut matot ihastuttivat myös kovasti! Nimittäin raidallisten mattojen lisäksi tarjolla oli taidokkaasti kudottua hanhensilmäkuvioista mallia. Erityisesti minua houkutti tuo siniharmaa matto pellavaloimella, ihan mielettömän kaunis! 
Perusvalikoiman mausteeksi puodin pitäjät kehittelevät jatkuvasti uusia tuotteita, ja tällä kertaa valmistumassa olikin pellavasta ja nahasta patakintaita. Olivat muuten hienoja ja taitaa yksi vielä ilmestyä meillekin!



Mandin puoti on auki lauantaisin ja sijaitsee siis Pukkilassa osoitteessa Vuoristotie 13. Porvoosta  tuonne hurauttaa autolla puolessa tunnissa, joten jos olette menossa Porvoo visiitille, niin suosittelen poikkeamaan myös Mandin puodilla. Ette varmasti lähde kotiin tyhjin käsin ;) 
Joulun alla Mandin puodin tuotteita pääsee ostamaan pukin konttiin tai omaksi iloksi myös Porvoon Taidetehtaan Joulumarkkinoilla tai Helsingissä Kaurilan Joulumarkkinoilla. Mandin puodin facebook sivuilta löytyy tapahtumista tarkemmin tietoa lähempänä ajankohtana. Ja kannattaa kurkata myös Instagram sivut joille päivittyy uutuuksia tiuhaan.


Arvaatte varmaan etten vierailulta lähtenyt tyhjin käsin. Kotiin kuvauslainaan lähti mukaan syksyistä kuviomaailmaa sekä samettia hehkuvissa väreissä. 


Ensi viikolla tästä lisää ja kiva arvontakin on tulossa!


Lähetä kommentti