Syksyä pihalla

22.9.2018

Mietin näille kuville otsikkoa ja ensimmäisenä mieleen nousi "syksyn tunnelmaa". Viime viikolla oltiin tuvan tunnelmissa joten otsikoksi päätyi kuitenkin kakkosvaihtoehto.


Aika monille postauksilleni olisi otsikoksi voinut laittaa "tunnelmaa". Ja sehän tämän blogin tarkoitus on ollut, auttaa itseäni näkemään se tunnelma mikä tässä paikassa viehätti ostohetkellä. Kun vuosien vieriessä meinasin sen johonkin elämän ja remontin keskelle kadottaa.


Tämä(kin) kesä vierähti talon remontin parissa ja piha on saanut olla oman onnensa varassa. Kulkuväylillä ja talon ympärillä on yritetty pitää kasvusto matalana, mutta muualla on koiranputket sun muut saaneet kasvaa täyteen mittaansa. Joka puolella on kuitenkin ollut hurjan vihreää ja vehreää, vaikkakin omaan makuun turhan villiä ja viidakkomaista tunnelmaa.


Ensi vuosi tulee olemaan ensimmäinen jolloin voidaan pistää kaikki paukut pihalle ja vieläpä koko kasvukaudeksi. Työtä on kyllä ihan hurjan paljon tiedossa, mutta tiedän että pihasta tulee lopulta aivan mahtava. Niinhän talonkin kanssa lopulta kävi, että tunnelmat saatiin kohdilleen. Se vei vain enemmän vuosia kuin aluksi luulin, kaikkiaan kahdeksan vuotta. Nähtäväksi jää kuinka kauan pihan kanssa vierähtää. Mutta onneksi on blogi niin en ainakaan pääse hukkaamaan näitä jo olemassa olevia tunnelmia.


Me lähdemme nyt tuulen tuiverrukseen raivaamaan tuota rapistuvaa vihreyttä. Ja ensi kerralla sitten tulossa se tuvan "ennen ja jälkeen" juttu, jonka jo viimeksi lupasin!


Lähetä kommentti