Eteinen *ennen ja jälkeen*

2.9.2018

Nyt käynnistyy *ennen ja jälkeen* juttusarja, joka on luonnollista aloittaa meidän eteisestä.



Olen jo aiemmin kertonut eteisen remontista, jonka jälkeen tila on täydentynyt vielä sisustus- ja säilytysratkaisuilla.
Tuolta "Entinen kuisti, nykyinen eteinen" postauksesta voitte käydä lukemassa hieman tarkemmin miten remontoimme tämän tilan, mutta tiivistettynä muutimme pimeän kuistin valoisaksi eteiseksi paneloimalla tummat laudat piiloon, avaamalla vanhan ikkuna-aukon joelle päin, poistimme tilasta vintille vievät portaat ja siirsimme ulko-oven paikan kuistin ja tuvan välistä (tuo kohta näkyy ylemmässä kuvassa) takaisin vanhalle paikalleen kuistin sisääntuloon. Huonokuntoinen lattia vaihdettiin ja maalattiin, ja hirsiseinä sai pintaansa kalkkimaalin.


Remontin jälkeen jäljelle jäi säilytysratkaisujen etsiminen ja rakentaminen.
Alunperin mietimme vanhaa kaappia pitkien takkien säilytystä varten. Kaappi löydettiin, mutta aikamme sitä katseltua eteisessä sai se siirtyä yläkerran makuuhuoneeseen, jonne se käykin paljon paremmin. Kaappi nimittäin tuntui liian ahtaalle tässä tilassa ja halusin jonkin kevyemmän ja ilmavamman ratkaisun. Lopulta sain idean vanhan omenapuun katkenneesta oksasta, josta taiteiltiin henkarisäilytystä varten näppärä tanko.


Ulko-oven viereen jäi sopivasti tilaa pienelle hyllylle, johon saatiin sopimaan pojille oma nurkkaus. Takit, lakit, ja kengät odottavat tässä aamuisin tarhaan lähtijöitä.



Eteisen toiselle seinustalle rakennettiin säilytyspenkki kierrätysroskia, kuten papereita ym. varten, ja penkin viereen tuli kenkähyllyt. Kun rakentaa kalusteet itse alusta lähtien on siinä se etu, että kaiken voi mitoittaa omien tarpeiden mukaan. Siksi kenkähyllyjen välitykset yritettiin miettiä niin, että matalille sekä pitkävartisille kengille olisi riittävästi tilaa eikä toisaalta turhaa hukkatilaakaan jäisi.
Kenkähyllyjen päälle muodostui myös luonnollisesti laskutaso, johon pikkutavarat saa kivasti laskettua kotiin tullessa.



Aiemmin haaveilin eteiseen maalattua ruutulattiaa, mutta ajan kanssa tulin toisiin ajatuksiin. Haluan pitää eteisessä iso mattoa sisäänkulkeutuvan hiekan ja kivien takia, joten ruutulattia olisi suurimmaksi osaksi joutunut piiloon. Kaipasin lattiaan kuitenkin jotain koristeellisuutta, joka onnistui kuviolaatoilla. Laatat ovat irrallisina lattian päällä ja minusta niistä muodostuu kuin pienet matot.


Ja tässä pari kuvaa lähtötilanteesta...



Aika hurja muutos - eikös?


Lähetä kommentti