16.4.2018

Muurinurkka on valmis

Voi miten ihanaa on kun kodin tunnelmassa alkaa palaset loksahtamaan paikoilleen!


Keittiön muurinurkasta on puuttunut jokin viimeinen silaus ja olen monet kerrat miettinyt miten nurkan kovat linjat saisi pehmennettyä. Ja lopulta ratkaisu löytyi aika yksinkertaisilla jutuilla, nimittäin kalkkimaalilla ja vanhoilla kynttilälampeteilla.


Muutama postaus taaksepäin kerroin, että olin maalannut keittiön seinät kalkkimaalilla. Alunperin olin tähän tarkoitukseen tilaamassa maalia, kunnes mieleen pälkähti, että voisin kokeilla sekoittaa jo olemassa olevista väreistä sopivan. Hyvä sävy löytyi sekoittamalla vaalean harmaata ja luonnonvalkoista Kalklitir maalia ja ohentamalla tätä reippaasti vedellä. Maali näytti kuravellille ja lapset olivat hetken ihmeissään kun äiti rupesi sotkemaan seiniä tällä liemellä.
Kalkkimaali on märkänä huomattavasti tummempaa kuin lopullinen väritys, joten kuivuttuaan tuo kuravelli muuttui kauniin vaalean harmaaksi tai olisiko greige tuolle sävylle oikea kuvaus.
Maalasin keittiön kaappien taustaseinät sekä puulieden takana olevan muuriseinän. Mies on rapannut muuriseinän, jonka pinta jätettiin tuolloin tarkoituksella hieman epätasaiseksi. Ja kalkkimaalin eläväinen väri tuo nyt ihanasti esiin nuo epätasaisuudet. Tykkään kovasti!


Kynttilälampetit olivat tarttuneet jo aiemmin mukaan kirppikseltä ja nyt ne sopivat tuohon muuriseinälle kuin nenä päähän. Tämä muurinurkka on hämärä kirkkaimpanakin kesäpäivänä, joten hyvin todennäköisesti tässä tulee poltettua kynttilöitä läpi vuoden. Ja parasta on, että omaan silmään tämä nurkka on nyt muutamaa pientä listaa vaille valmis, jes! Vihdoin aletaan olemaan talon kanssa voiton puolella!


Aurinko paistoi niin kauniisti viikonloppuna, että vaikkei flunssa ole vielä täysin selätetty, niin oli aivan pakko käydä pihalla vähän haravoimassa ja siistimässä marjapensaat. Ja onneksi menin, nimittäin jokavuotinen ystävämme harmaahaikara on nyt bongattu ensi kertaa tälle vuodelle.


 Ihanaa viikonalkua sinulle! 🐦


4 kommenttia :

 1. Tuli aivan älyttömän upea! Tykkään seinän sävystä ja kynttilälampeteista todella paljon.
  Ovat kauniin yksinkertaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itsekin tykkään kovasti - kauniin yksinkertainen, niin kuin sanoit. Ja edelliseen kommenttiin - vatsatauti on kyllä pienten kanssa ihan kauhea :( Toivotaan, että kevään aurinko vie pöpöt mennessään. Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Oi, miten kauniin lämpöinen tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että ollaan päästy siihen mihin pyrittiinkin :) Ihanaa viikonalkua sinulle!

   Poista