8.7.2017

Lastenhuoneen tapetti on saapunut

Haussa oli vaalea kuviollinen tapetti, jonka kuvio ei saisi olla liian symmetrinen. Lastenhuoneen katto kun on hieman vino ja tasaiset kuviorivit tapetissa toisivat nuo vanhalle talolle ominaiset vinkuruudet turhan selvästi näkyviin. Lastenhuoneen tulevat asukit ovat molemmat poikia, joten tapetti ei myöskään saisi olla liian söpö, mutta toisaalta 2- ja 4-vuotiaalle sopii vielä lapsenmieliset kuviot.
Näihin kriteereihin sopivaa tapettia ei ollut helppo löytää. Ihania lastentapetteja on vaikka kuinka, mutta monesti vaihtoehdot kaatuivat liian tyttömäisiin kuvioihin ja sävyihin tai sitten kuvio oli liian symmetrinen tai voimakkaan värinen.

Ahkeran googlailun ansiosta lopulta vastaan tuli toiveet täyttävä vaihtoehto. Tämä vaihtoehto oli itseasiassa ollut jo ensimmäisenä harkinnassa, mutta tuolloin tapetin sininen väritys tuntui liian hallitsevalta. Etsintä kun jatkui niin lopulta tämä ensimmäinen vaihtoehto tuli taas vastaan, mutta tällä kertaa harmaana. Jotenkin tuo harmaa väritys oli vain jäänyt minulta aiemmin huomaamatta.


Ja tässä se on - Majvillan Drakhimlen-tapetti harmaan sävyisenä.
Tapetin valkoinen kuvio harmaalla pohjalla on hyvin neutraali, mutta koska kuviointi on kohtalaisen isoa erottuu se pohjasta juuri sopivasti. Ja kuten arvata saattaa, upposi tapetin kuvio myös pojille hyvin - linnoja ja tultasyökseviä lohikäärmeitä, vau!


Näin lattiatasossa kuvattuna näyttää tapetti lattian kanssa turhan samansävyiseltä, mutta seinälle nostettaessa tapetin sävy hieman tummuu, jolloin sävyihin tulee sopivasti eroa. Ja jalkalistat tulevat olemaan valkoiset, joka osaltaan katkaisee harmaan sävyt toisistaan.


Tapetti on tulossa kuvissa näkyville kahdelle lautaseinälle. Laudan päälle asennetaan ensin ohut levy, jotta saadaan tapetin alle tasainen pinta.Saa nähdä vaikka saataisiin levyt seinään jo tänä viikonloppuna, nimittäin meillä alkoi miehen kanssa kesäloma. 
Tämä onkin minulle virallinen kesäloma pitkään aikaan. Edeltävä kun on ollut ennen lapsia, viisi vuotta sitten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti