Arkinen kattaus

20.9.2019

Tuossa muutama postaus taaksepäin esitin itselleni haasteen, että ruokapöytää voisi vähän useammin kattaa kivasti - jopa arkena!Lopulta aika pienellä vaivalla pöytään saa astetta paremman tunnelman, ja kun kattamiseen ottaa vielä lapset mukaan, niin homma sujuu (ehkä) aika sutjakasti.
Hyvä alku on, kun siirtää pöydältä posti- ja piirustuspinot pois ja sytyttää muutaman kynttilän. Tällä kertaa halusin lisäksi ihanaa syksyn tunnelmaa, joten kävin noukkimassa pihan perältä muutaman puolukan varvun.Tunnistitko lautasmallin? Nämä Arabian Tupa sarjan ruokalautaset tulivat kirppiksellä vastaan 1€:n kappalehintaan, ja ihastuin tuohon yksinkertaisen arkiseen muotokieleen. Tupa sarja saattaa joillekin henkiä tunkkaista 80-lukua, mutta minusta lautasten vaaleanpunainen sävy on ennemminkin herkkä kuin tunkkainen.


Ja värin lisäksi lautasissa on ihanaa niiden koko. Nykyään ruokalautaset tehdään nimittäin aika isoiksi, ja toisinaan lautaselle tulee laitettua ihan liikaa ruokaa. Onko tuttua? Näihin Tupa sarjan lautasiin mahtuu juuri sopiva annos - ja mies voi aina santsata. Lasten on ollut myös helppo opetella näillä syömään, kun lautasen leveät ja korotetut reunat estävät makaroneja purjehtimasta pöydälle asti. Siis peruslautaset parhaimmillaan! Meillä on myös kovassa käytössä, monelle niskakarvat pystyyn nostattavaa, 80-luvun Karelia sarjaa. Karelia sarjassa on sama lautasmalli, ja myös syvälautanen on lapsille ihan älyttömän hyvä. Kareliasta voisinkin tehdä joskus oman kattauksen, jossa voisin näyttää tuon "kammotuksen" kauneuden.


Tunnelmallista perjantai-iltaa jokaiseen tupaan!

*

Joko seuraat Hiirkoskea 


Lähetä kommentti