3.7.2019

Hiirkoski kesäkuussa

Huomenna on viimeinen työpäivä ennen kesälomaa, ja blogi on joutunut jäämään taka-alalle tämän viimeisen viikon kiireiden takia. Ne pienet hetket mitä kotona on tullut pyörähdettyä olen edistänyt terassiprojektia. 
Viime vuonna lähdin kesälomille puutarhakaupan kautta ja huomenna ajatuksena olisi kurvata kotimatkalla Ikeaan. Ainakin parvekkeelle tarvittaisiin korituolit, ja terassille sisustusjuttuja ja ehkäpä jotain kalustettakin. Saa nähdä löydänkö itseni taas kerran pelaamasta huonekalu- ja pahvilaatikko-tetristä auton peräkontissa! 


Kesäkuinen näkymä Hiirkoskelle ei paljon eroa toukokuusta. Vihreys on muutaman asteen tummempaa ja koskessa kivet ovat tulleet paremmin näkyviin veden painuessa matalammalle. Ja tuolta kiviltä löytyykin tämän kertaisten kuvien syy. 
Jos zoomailette tuonne kosken kiville voitte nähdä harmaahaikaran siellä heiluttelevan siipiään.  Kameran zoomi, ja käsivaralla otettu kuva, ei oikein jaksa tarkentaa täältä talolta asti tuonne joelle, mutta kelpaavat nämä hieman utuisetkin kuvat todistusaineistoksi.


Muutaman sinkkuvuoden (tai arkajalkapuolison) jälkeen joella käy taas kalastamassa haikarapariskunta. Uskoisin, että pariskunta on rakentanut pesänsä tuonne vastarannan metsään. Harvemmin he näyttäytyvät yhtä aikaa, ja tämä kuvissa näkyvä puolisko tuntuisi olevan ennemminkin se joka tuo ruoan pöytään. Loppukesästä sitten jännäilläänkin, että ilmestyykö joelle myös poikanen, kuten viime vuonna kävi. Mikään haikara-asiantuntija en tietysti ole, mutta minusta kolme haikaraa samalla kertaa kielisi kyllä kovasti poikasesta. 


Haipakan kevään ja alkukesän jälkeen keälomille olisi ainakin suunnitelmissa rauhoittumista ja pysähtyneitä hetkiä.  Meinaan istua parvekkeella uudessa korituolissa teekuppi kädessä ja katsella haikaran kalastustanssia. Kunhan vielä ne lämpimät kelit palaisivat, nimittäin tähän suunnitelmaan ei kuulunut kevytuntsikka ;)

Blogi ei jää kesälomalla, 
mutta päivittyy suunnitellun epäsäännöllisesti! 
Joten tavataan taas kun sen aika on!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti