Vaalean vihreitä oksia maljakkoon

10.5.2019

Ai miten upea vaalean vihreys on vallannut luonnon!


Kukkapenkeissä lehdet kasvavat kohisten vaikka kukkien suhteen on vielä hiljaisempaa. Keltaiset narsissit ja kevätvuohenjuuri on onneksi jo avannut muutaman kukan ja krookuksia kukkii siellä ja täällä. Tulppaaneja on noussut kasapäin ja ehkäpä ne jo ensi viikolla puhkeaisivat loistoonsa. Pioninkin punaiset varrenalut bongasin eilen. Näitä kasvun alkuja on kyllä ihana seurailla!Tänään saadaan reippaasti sadetta, joten onneksi tuota keväistä vihreyttä tuli tuotua myös sisälle maljakkoon. Pihan raivaushommissa jouduin karsimaan omenapuun ja vaahteran oksia joista nappasin sisälle muutaman vehreän oksan. Isossa ja osittain luonnontilaisessa pihassa on se hyvä puoli, että lähes aina löytyy jotain maljakkoon laitettavaa.
Pääsiäisenä ostetuista ruusuista vielä viimeinen sinnittelee elossa. Aika sitkeää tekoa olivat nämä markettiruusut enkä edes hoitanut mitenkään erityisen hyvin. Muutaman kerran vaihdoin vedet ja leikkasin uudet imupinnat. Kuinkakohan pitkään olisivat kestäneet paremmalla hoidolla?

Ruusuista puheen ollen, niin kylän kukkakaupasta tuli napattua jo mukaan äitienpäiväruusu - ihan vain varmuudeksi jos vaikka mies sattuisi unohtamaan ;D Tänä vuonna ajattelin istuttaa sen pihalle ja kokeilla kestäisikö ruusu talven yli. Muistissa nimittäin kummittelee erään vuokrasunnon piha jossa vuokraisännän istuttama äitienpäiväruusu oli kasvanut valtavaksi köynnösruusuksi. Tätä siis odotellessa!
Tänään olisi suunnitelmissa vielä kirppisvaatteiden laputusta ja eiköhän pitkästä aikaa pyöräytetä perjantaipannarikin!

Meillä siis alkaa viikonloppu makeissa merkeissä, toivottavasti teilläkin!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?

Lähetä kommentti