Kevätkukat ulkoportailla

3.5.2019

Täällä on villapaita ja villasukat visusti päällä, koska ulkolämpötilamittari näyttää ainakin 15 astetta vähemmän kuin viime viikonloppuna. Eilen tuuli kylmetti taloakin sen verran, että jos polttopuut ei olisi loppu niin eilen illalla oltaisiin varmasti viritelty pienet tulet uuniin. Lämmön on luvattu palailevan ensi viikolla, joten sitä odotellessa voi turvautua viime viikonlopun kesäisiin tunnelmiin.
Piha ja kukkapenkit ovat vielä kovin paljaat, mutta kuistin portaille olen tuonut jo monta keväistä kukkijaa. Orvokit, narsissit ja hyasintit tervehtivät kotiin tulijaa, ja pajunkissatkin nojailevat vielä korituoliin. Viime viikonlopusta vaahteran oksiin on kuitenkin jo ilmestynyt keltaiset kukat ja omenapuussakin silmut jo pullistelee. Ei mene kauaa kun vihreys valtaa pihan.
Tänä kesänä pääsen pitkästä aikaa suht vapaasti pihahommiin mukaan. Kesäisin lasten vahtimisvastuu on ollut minulla, kun mies on tehnyt remonttia. Ja poikien kahden vuoden ikäero on varmistanut sen, että viimeiset kuusi kesää on tullut vahdittua lapsia vauvasta taaperoon. Nykyään tuon 4-vuotiaan nuorimmaisen uskaltaa päästää pihalla jo hetkeksi näkyvistä, joka tarkoittaa minulle vapautta keskittyä yhteen pihan nurkkaan kerrallaan. Etupihaa onkin tullut jo raivattua ja toivon, että tänä kesänä pääsisin tekemään pihastakin "ennen ja jälkeen" postauksen - edes jostain pienestä kulmasta!

Lähdetään vuorostaan viemään isoveljeä kaverisyntymäpäiville. 
Jospa takaisin tullessa uhmattaisiin pikkuveljen kanssa tuulta ja jäätäisiin harvavointi hommiin. 
Eihän se taida olla kuin pukeutumiskysymys!

*

Joko seuraat Hiirkoskea FacebookissaInstagramissa tai Bloglovinissa?

6 kommenttia

 1. Oi, kuinka kaunis onkaan portaikkonne. Hurmaavan kutsuva! Sammaleinen kivilaatoitus on erityisen ihana. Muistan tuo ajan, kun minä huolehdin, ettei lapset menneet remontin keskelle ja pidin kaikki ruoissa, jotta mies sai rauhan kohentaa kotiamme. 10 -vuotishääpäivälahjaksi minä annoin miehelleni työrauhan ja minä sain unelmien parvekkeen. Nyt olisi aika sen paranteluun ja sen me voimmekin nyt tehdä yhdessä. Näen aurinkotuolit ja yrttiruukut siinä vierellä jo sieluni silmin. Kesäiloja kohti! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! <3 Mies on aloittanut kivetyksen pari vuotta sitten ja olen positiivisesti yllättynyt miten nopeasti saumat ovat sammaloituneet - kivetys alkaa ihanasti näyttämään vanhalle ;)
   Moni kesä on meilläkin mennyt juuri tuolla työnjaolla. Varmasti kivaa vaihtelua, että pääsette nyt yhdessä remonttipuuhiin, ja suunnitelmat kuulostavat oikein tunnelmalliselle! Kesä mielessä!

   Poista
 2. Ihanaa, että olen löytänyt blogisi ♥ Sinulla kaikki kotona on niin kaunista. Tämä kaikki on juuri sisustuksellisesti sopivaa esimerkiksi mieheni tädille - luulen teillä olevan aivan sama tyyli :) Olet 'Näitä luen' listallani' :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta viestistäsi! ♥ Ihan mahtava kuulla, että täältä löytyy mielenkiintoista luettavaa ja inspiraatiota! Aurinkoa päiviisi!

   Poista